Настільна версія
мова | язык

"Греммі-2017": Адель, Бейонсе та Девід Боуї отримали головні статуетки

13 Лютого, 21:38

Поділитися:

12-го лютого в Лос-Анджелесі відбулася 59-та церемонія вручення музичної премії "Греммі".
Три з головних відзнак, так званої "великої четвірки" статуеток цього року дісталися британці Адель.


Так вона забрала додому нагороду за "Запис року" ( "Hello"). "Альбомом року" визнали її альбом "25" (між іншим, цю перемогу Адель присвятила Бейонсе), а "Піснею року" стала, знов-таки, "Hello".
У пам'ять про Джорджа Майкла, якого не стало наприкінці 2016-го року, Адель виконала його пісню "Fastlove". Вочевидь, через хвилювання зірці вдалося це не з першого разу. Вона зупинила оркестр, вилаялася та, перепросивши, почала з початку.

"Я прошу вибачення за лайку і за те, що мушу почати з початку... але, будь ласка, почнімо з початку... я не можу налажати заради нього", - попросила Адель.

До слова, схоже, Адель таки підтвердила чутки про своє заміжжя. У емоційній промові переможниця подякувала своїм "чоловікові та сину".

"Найкращим новим артистом" проголосили хіп-хоп виконавця Chance the Rapper. Йому ж дісталися статуетки за "Найкращий реп-альбом" та "Найкраще реп-виконання". Повний перелік цьогорічних переможців є на офіційному сайті "Греммі".

Адель із "Hello" також виборола перемогу в категорії сольних поп-виконань, і "Найкращий вокальний поп-альбом" - теж її.
А "Найкращим виступом поп-дуету або гурту" визнали "Stressed Out" гурту "Twenty One Pilots".

Приз за "Найкраще рок-виконання" посмертно здобув Девід Боуї, "Найкращою роковою піснею" назвали його "Blackstar", а однойменний альбом - останній, що його встиг випустити артист у своєму житті - "Найкращим альтернативним альбомом".

За "Найкращий виступ R&B" приз дістався сестрі Бейонсе, Соланж, а за "Найкраще реп/співане спільне виконання" ("Hotline Bling") нагородили Дрейка. Ця ж композиція стала "Найкращою реп-піснею".
"Найкращим танцювальним записом" стала композиція "Don't Let Me Down" діджей-дуету The Chainsmokers.

"Can't Stop The Feeling" Джастіна Тімберлейка стала "Найкращою піснею, написаною для візуальних медіа".

Вагітна Бейонсе, котра під час церемонії змінила кілька вбрань, що підкреслювали її животик, виступила з сильною промовою про расову рівність, якій вона присвятила альбом "Lemonade".

"Ми всі переживаємо біль та втрату, і часто нас перестають чути. Моїм наміром було створити в цьому фільмі та альбомі добірку композицій, яка надасть голосу нашому болю, нашим труднощам, нашій темряві та нашій історії, щоби боротися з проблемами, котрі завдають нам прикростей", - сказала артистка. Бейонсе підкреслила, що їй дуже хочеться, щоби її діти росли в світі, де вони бачитимуть расове розмаїття і на "Super Bowl", і на "Греммі", і в Білому домі, і на Олімпійських іграх, щоби вони ніколи не сумнівалися у власній красі, розумі та можності.

"Це те, чого я хочу для всіх дітей усіх рас, і я гадаю, життєво важливо, щоби ми вчилися на минулому та визнавали нашу схильність повторювати помилки", - додала співачка.

5-річна донечка Бейонсе Блю Айві, та мама артистки Тіна теж стали зірками вечора. Вони з'явилися на сцені "Греммі" завдяки проекції.
Репер Cee Lo Green епатував незвичайним образом - і тепер соцмережі мучаться здогадками, ким же він був вбраний, цукеркою Ferrero Rocher, роботом із "Зоряних воєн" чи ще кимось.
Помилковий заголовок — @Uhtvvs-2017@^ Fltkm? <tqjyct nf Ltdsl <jeї jnhbvfkb ujkjdys cnfnetnrb
13 Лютого, 21:38

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон