Настільна версія
мова | язык

Ці помилки під час вечері заважають нашому сну

22 Лютого, 21:53

Поділитися:

Якість сну пов'язана з багатьма факторами, зокрема, і з тим, що ми їмо. Тож перш ніж ужити снодійне, спочатку перевірте ваші звички щодо вечері. 

Дієтологи Лоренс Пламей та Летиція Віллерваль перелічують наші помилки. 

1. Вечеря занадто важка 

Краще уникати жирної їжі та солодкого. "Тваринні жири, білки у великих кількостях або сирі овочі, особливо важко переварити," - говорить Летиція Віллерваль. Наприклад, сардина в олії перетравлюється до 72 годин! А фруктовий сік - лише кілька хвилин. 

2. Ви лягаєте відразу після їди 

Перед сном організму слід дати час на травлення, і найкраще - у вертикальному положенні. "Якщо ми лежимо, це сприяє виникненню кислотного рефлюксу і печії", - каже дієтолог. І рекомендує лягати мінімум через три години після вечері. 

3. Занадто легка вечеря 

Протягом ночі організм витрачає енергію близько восьми годин без її поповнення. «Увечері дехто їсть менше, аби схуднути. Це помилка. Адже організм не може нормально виконувати функції через брак енергії і прокидається через гіпоглікемію", - пояснює Лоуренс Пламей. 

4. Ви мало їсте протягом дня 

Ті, хто вдень недоїдає, часто надолужує це під час вечері. А організм не справляється із навантаженням... 

5. Забагато п"єте перед сном 

Через це сон порушує пробудження за природною потребою. Якщо маєте таку проблему, Лоренс Пламей рекомендує "припинити пити за два години перед сном, щоб мати час, аби спорожнити сечовий міхур". Також не варто пити на ніч більше, аніж келих вина. "Печінці потрібно буде провести детоксикацію, яка стомлює тіло," - говорить дієтолог. 

Найкращі продукти для вечері Це продукти, багаті вітаміном В - зерна, олійні культури, багаті на цинк морепродукти, риба і м"ясо (не більше 100 г). Вони сприяють синтезу мелатоніну, гормону сну, говорить Летиція Віллерваль. 
Помилковий заголовок — Ws gjvbkrb gsl xfc dtxths pfdf;f.nm yfijve cye

22 Лютого, 21:53

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон