Настільна версія
мова | язык

Євробачення 2017" у Києві. Що, де, коли і скільки

10 Квітня, 21:45

Поділитися:

Із 9 до 13 травня в Міжнародному виставковому центрі у Києві відбудеться пісенний конкурс "Євробачення".

Заплановано 10 шоу, уперше в історії конкурс вестимуть троє чоловіків, а перспективи російської учасниці Юлії Самойлової залишаються туманними. Видання "ГОРДОН"розповідає про все, що потрібно знати про пісенний конкурс за місяць до його початку.

Місце проведення

"Євробачення" відбудеться в Міжнародному виставковому центрі (МВЦ). Він був побудований у 2002 році та вміщує 16 тисяч глядачів. МВЦ розташований на лівому березі Дніпра. Для вирішення транспортної проблеми у період проведення "Євробачення" у Києві з'явиться річковий трамвай, який сполучатиме правий і лівий береги.

Фан-зона "Євробачення" буде працювати на Софійській площі з 30 квітня. У церемонії її відкриття візьме участь український шоумен і телеведучий Сергій Притула. Фан-зона буде розташована біля пам'ятника Богданові Хмельницькому. На її сцені виступлять музиканти з різних регіонів України.

Дати

Окрім двох півфіналів і фіналу, які транслюватимуть у прямому ефірі з 9, 11 і 13 травня, у МВЦ заплановані ще сім шоу. Річ у тім, що напередодні кожного прямого ефіру відбуватимуться "денні" півфінали та фінали. У них учасники конкурсу виступлять із тими самими номерами, але там не вестимуть ТВ-запис і трансляцію.

Окрім того, увечері напередодні прямих ефірів також відбудуться півфінали та фінали. На них вестимуть ТВ-запис, а також будуть працювати національні журі. Оцінки, поставлені за ці виступи, впливають на результат півфіналів і фіналів разом із глядацьким голосуванням, яке відбувається під час прямого ефіру.

Також 8 травня відбудеться шоу для об'єднаного фан-клубу "Євробачення" (OGAE). До цього фан-клубу належать учасники із 45 країн. Згідно із сайтом Concert.ua, квитків на шоу для OGAE немає у вільному продажі.

Ведучі

Вестимуть "Євробачення" Олександр Скічко та Володимир Остапчук, а також Тімур Мірошниченко, який працюватиме у "грінрумі". Там музиканти після завершення виступів очікують результатів голосування.

Скічко став популярним телеведучим після участі в шоу "Україна має талант", Остапчук вів програми "Богиня шопінгу" й "Ікона стилю" на телеканалі ТЕТ, а Мірошниченко з 2011 року коментував "Євробачення". В 2009 та 2013 роках він також був ведучим дитячого "Євробачення" у Києві.

Уперше за всю історію "Євробачення" тріо ведучих буде складатися тільки з чоловіків.

Квитки

Першу партію квитків на "Євробачення" почали продавати 14 лютого, їхня вартість становила від €8 до €500. Квитки на фінал розкупили за 15 хвилин після старту продажів.

Черговий етап продажу квитків розпочнеться наступного тижня, 10 квітня. Квитки на денні неефірні півфінали коштують від 349 до 1499 грн, на денній фінал – 3999 грн. На півфінали з ТВ-записом і національним журі квитки коштують 399–3999 грн.

Відвідування півфіналів, які будуть показані у прямому ефірі, обійдеться в 1899–5999 грн. Квитків на фінал із ТВ-записом і лайв-фінал у продажі зараз немає.

Представник України

Україну на "Євробаченні 2017" буде представляти рок-гурт O.Torvald, який переміг у національному відборі.

Група була заснована в Полтаві у 2005 році. У 2008 році вона випустила свій перший альбом під назвою O.Torvald, пісні з якого почали з'являтися на телеканалах і радіостанціях. До 2016 року рок-група випустила п'ять студійних альбомів. Торік група O.Torvald взяла участь у понад 20 фестивалях України та Європи.

На "Євробаченні" O.Torvald виступить із піснею Time, яка закликає цінувати в житті кожну мить.

Фаворити
Букмекери вважають фаворитом "Євробачення" італійського співака Франческо Габбані з піснею Occidentali's Karma. На його перемогу ставки приймаються з коефіцієнтом 2,37.

На другому місці – швед Робін Бенгтссон із піснею I Can't Go On (коефіцієнт 7,5), на третьому – представник Болгарії Крістіан Костов, який виконає Beautiful Mess (коефіцієнт 8).

На перемогу росіянки Юлії Самойлової ставки приймають із коефіцієнтом 21, це восьме місце у списку фаворитів. У перемогу O.Torvald букмекери не вірять і ставлять українську групу на 26-е місце (коефіцієнт 67).

Організація
Витрати на проведення "Євробачення" були враховані в бюджеті на 2017 рік і становлять 455,7 млн грн. Ще 200 млн грн виділили з міського бюджету Києва. Водночас очікуваний дохід від "Євробачення" становитиме приблизно €7 млн (190 млн грн).

Оргкомітет з підготовки до "Євробачення" сформували в жовтні 2016 року. Однак у лютому 2017 року команда організаторів покинула проект "через неможливість далі працювати на запропонованих умовах".

Члени оргкомітету стверджували, що у грудні 2016-го у них забрали повноваження та призначили нового фактичного керівника, що заблокувало роботу команди та зірвало терміни проведення тендерів. Голова Національного суспільного телебачення України Павло Грицак заявляв, що заміну пішли організаторам знайшли за 72 години.

4 квітня голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Олег Наливайко зазначив, що організатори "майже стовідсотково вкладаються в терміни". Відставання України від графіка підготовки становить 48 годин.

Скандал із Самойловою
Представляти Росію на "Євробаченні 2017" повинна співачка Юлія Самойлова з піснею Flame Is Burning. Однак відразу після закінчення російського національного відбору стало відомо, що Самойлова у 2015 році виступала в окупованому Криму та приїхала туди з території РФ, порушивши українське законодавство.

22 березня Служба безпеки України офіційно заборонила Самойловій в'їзд до України. Наступного дня Європейська мовна спілка (ЄМС, організатор "Євробачення") запропонував Самойловій брати участь у конкурсі через супутниковий зв'язок, однак російська сторона цю пропозицію відхилила.

Згідно з листом голови ЄМС Інгрід Дельтенре до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, за недопуск Самойлової до конкурсу до України можуть застосувати санкції, зокрема виключення з конкурсу. У ЄМС відзначили, що жодна із країн-господинь не перешкоджала виступу артистів на "Євробаченні", й організатори не хочуть створювати такий прецедент у 2017 році.

Зі свого боку українська сторона, зокрема віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко та міністр закордонних справ Павло Клімкін, уважає вимоги ЄМС неприйнятними та не збирається пускати Самойлову до країни.

"Жодні поступки, формальні чи неформальні, не обговорюються. Ми говоримо про виконання закону. Якщо закон порушено, то ми не можемо говорити про якісь кроки", – уважає Клімкін.

Помилковий заголовок — "dhj,fxtyyz 2017@ e Rb'ds/ Oj? lt? rjkb s crskmrb

10 Квітня, 21:45

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван