Настільна версія
мова | язык

Ідеальна шкіра: 10 продуктів для краси обличчя

13 Квітня, 23:34

Поділитися:

У всі часи жінка бажала залишатися красивою та привабливою. Щоб зберегти молодість обличчя, недостатньо лише користуватися дорогими кремами і масками. Всі ці засоби, звісно, віддаляють час старіння шкіри.

Проте найважливіше – підтримувати себе зсередини. Не варто очікувати, що шкіра почне виблискувати здоров’ям, якщо ви регулярно «отруюєте» себе фаст-фудом та солодощами. Аби продукти, що входять до щоденного раціону, зробили вас прекрасними, потрібно вміло їх обирати не лише за смаковими якостями.

1. ГОРІХИ
Спеціалісти називають горіхи продуктом вічної молодості, адже вони містять багато вітаміну E та коензим Q10, які прискорюють процеси регенерації та живлення клітин шкіри, захищаючи їх від руйнування токсинами і променями сонця. До того ж горіхи в 2,5-3 рази багатші за фрукти за мінеральним складом – вмістом калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза. Правда, горіхи дуже калорійні, тому надмірно захоплюватися ними не варто. Для шкіри обличчя цілком вистачить 50 г мигдалю, кеш’ю, фундука чи грецьких горіхів тричі на тиждень.

2. ПОМАРАНЧЕВІ ТА ЧЕРВОНІ ОВОЧІ
Для гарного здорового кольору обличчя корисно їсти помаранчеві й червоні овочі та фрукти: моркву, перець, помідори, гарбуз, абрикоси. У цих продуктах багато бета-каротину – антиоксиданту, який відновлює клітини шкіри. До складу більшості кремів входить ретинол – не що інше, як вітамін А, що утворюється в організмі з каротину.

3. КИСЛІ ЯГОДИ ТА ФРУКТИ
Апельсини, ківі, грейпфрути, чорна смородина та полуниця містять багато вітаміну С, який зміцнює судини та бере участь у формуванні колагену – білка, що становить основу сполучної тканини організму. Колаген забезпечує міцність тканини, саме тому він є у багатьох косметичних засобах, що уповільнюють процеси старіння.

4. ЖИРНА РИБА
Від зморщок врятує лосось, сардини, оселедець, скумбрія, тунець, які є відмінним джерелом вітамінів А і D, а також жирних кислот Омега-3. Вітамін А сприяє нормальному обміну речовин, необхідний для росту нових клітин, сповільнює процес старіння. Особливу увагу слід звернути на поліненасичені кислоти Омега-3, які нормалізують функціонування клітин, підвищують стійкість до негативних факторів, знімають запалення та поліпшують кровообіг, у результаті чого шкіра стає красивою та сяючою. До того ж кислоти Омега-3 покращують структуру нігтів та волосся.

5. КАШІ ТА ЦІЛЬНОЗЕРНОВИЙ ХЛІБ
Зернові та бобові містять багато кремнію, що стимулює вироблення колагену, який зміцнює епідерміс, а також вітамінів групи В, що пом’якшують шкіру і сприяють її оновленню. Каші та цільнозерновий хліб також допомагають позбавитися від шлаків у кишечнику, поліпшують травлення та обмін речовин. У результаті шкіра стає помітно здоровішою та свіжішою.

6. ГРАНАТ
Речовини, що містяться в гранаті, невпинно борються з процесами старіння шкіри, продовжуючи життя фібробластам – клітинам, відповідальним за виробництво колагену й еластину. Коли колагенові й еластинові волокна ламаються, шкіра втрачає пружність, що призводить до появи зморщок. Гранат може допомогти уповільнити цей процес. Крім того, цей фрукт містить речовини, що сприяють загоєнню ран, швидкій регенерації клітин шкіри при подряпинах і вікових змінах.

7. ОЛИВКОВА ОЛІЯ
Як відомо, швидше старіє суха шкіра. Подолати сухість допоможе оливкова олія прямого віджиму – джерело корисних жирних кислот, які сприяють швидкому відновленню клітин шкіри та засвоєнню жиророзчинних вітамінів А, D, Е. Природні антиокислювачі та високий рівень поліфенолів у оливковій олії захищають від запальних процесів, знімають окислювальну напругу на клітини і запобігають їх старінню. До речі, саме оливкова олія містить утричі більше жирних кислот та вітамінів В і Е, ніж інші рослинні олії.

8. ДОМАШНІЙ СИР
Домашній сир містить вітаміни А, В1, В2, С, РР, а також такі важливі мікроелементи: залізо, калій, кальцій, магній, натрій, фосфор. Завдяки своїм фізичним та хімічним властивостям сир сприятливо впливає не лише на самопочуття, але і на стан шкіри, пом’якшуючи, зволожуючи, відбілюючи, поліпшуючи обмін речовин і кровопостачання. Ще один важливий компонент домашнього сиру – селен – потужний антиоксидант, який перешкоджає окисленню клітинних мембран, сповільнюючи тим самим процеси старіння організму.

9. АВОКАДО
Спілий авокадо багатий на ефірні олії, які живлять шкіру обличчя зсередини, прискорює загоєння ран, захищає від руйнівної дії ультрафіолетових променів. Крім того, містить вітамін PP, який має протизапальну дію, заспокоює подразнену шкіру та робить її більш свіжою та гладенькою.

10. ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ
Відомо, що зелений чай – лідер за вмістом антиоксидантів, які захищають організм від руйнівних радикалів. Для здорової шкіри обличчя достатньо випивати 3-4 чашки на день. Зелений чай можна застосовувати і зовнішньо від мішків під очима: ватні подушечки змочіть теплим свіжозавареним чаєм, прикладіть на очі на 10-15 хв.

Звісно, всі наведені поради стосуються справжніх, здорових, безпечних продуктів, вирощених без застосування отрутохімікатів, консервантів, штучних барвників тощо.
Обирайте сертифіковані органічні продукти – дбайте про себе та своїх рідних!
Помилковий заголовок — Sltfkmyf irshf^ 10 ghjlernsd lkz rhfcb j,kbxxz

13 Квітня, 23:34

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій