Настільна версія
мова | язык

МЗС Росії обурилося словами Скрипки про гетто для тих, хто не може вивчити мову

20 Квітня, 21:33

Поділитися:

Неочікувано бурхливу реакцію офіційної представниці російського МЗС Марії Захарової викликало висловлювання музиканта Олега Скрипки про те, що люди, які не можуть вивчити українську, мають низький IQ.

"Таким ставлять діагноз "дебілізм", - заявив лідер "Воплі Відоплясова" в інтерв'ю "Українській правді".

"Треба їх відокремити, тому що вони соціально небезпечні, треба створити гетто для них. І будемо допомагати їм, як допомагають людям з вадами, на волонтерських засадах будемо співати їм "Володимирський централ", – сказав Скрипка.
На думку Олега, в ідеальній країні, українська має бути панівною мовою у суспільстві, на радіостанціях мають крутити 100% української музики, "а не 25-35 нищебродських відсотків".

"У моїй країні мрій держава працює в резонансі з провідними культурними діячами. Там мир і абсолютна перемога України у війні, яка зараз триває... Я не державний діяч, я мрійник, максималіст. Я хотів би жити у повністю україномовному культурному середовищі. Навколо себе я це реалізую – я спілкуюсь з найкращими українцями, я беру на роботу в свій штат україномовних професіоналів. Якщо люди не володіють українською, вони мають повне право шукати роботу в інших краях", – сказав Скрипка.
"Слова соліста гурту "Воплі Відоплясова" треба оформити розтяжками і повісити від аеропорту "Бориспіль" до Хрещатика: "Вітаємо учасників Євробачення. Почувайтеся як в Європі: ми будуємо гетто для дебілів, які не говорять по-українськи. Welcome to Ukraine!" - так відреагувала на висловдення Скрипка Марія Захарова у Facebook.
Помилковий заголовок — VPC Hjcsї j,ehbkjcz ckjdfvb Crhbgrb ghj utnnj lkz nb[? [nj yt vj;t dbdxbnb vjde

20 Квітня, 21:33

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій