Настільна версія
мова | язык

Вчені довели, щоб швидше протверезіти, не можна спати

29 Січня, 23:24

Поділитися:

Сон після вживання спиртних напоїв значно уповільнює розкладання алкоголю в крові людини і, відповідно, подовжує процес тверезіння. До такого несподіваного відкриття прийшли японські фахівці з Національного Центру боротьбі з алкоголізмом у місті Куріхама (префектура Канагава).

У березні минулого року вчені з Національного Центру розпочали експеримент, в якому брали участь 24 людини. У рамках експерименту чоловіки і жінки вживали певну дозу пива, при цьому частина "піддослідних" після цього лягала спати.
 
Як показали результати дослідження, у тих людей, які після вживання спиртного відправлявся подрімати, процес розкладання алкоголю в крові проходив у два рази повільніше в порівнянні з тими, хто весь цей час не спав. Це докорінно спростовує переконання більшості людей, що краще спосіб протверезіти - виспатися.
 
"Дивно, що ніхто раніше не здогадався провести подібний експеримент. У сні всі функції організму виконуються значно повільніше, тому що людина перебуває у стані спокою", - підкреслив глава дослідницької групи професор Мацумото Хіросі.
 
Відкриття японських учених може змусити жителів країн, які люблять випити, по новому поглянути на проблему приведення до тями людини, яка багато випила, оскільки тепер термін "проспатися", схоже, перестає бути актуальним.
Помилковий заголовок — Dxtys ljdtkb? oj, idblit ghjndthtpsnb? yt vj;yf cgfnb

29 Січня, 23:24

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин