Настільна версія
мова | язык

Через 30 років людям не треба буде займатися сексом для розмноження – фахівці

5 Липня, 20:53

Поділитися:

Дослідник Стендфордської школи права Хенк Грілі переконує, що до 2050 року більшості американців не потрібен буде секс заради розмноження.

Люди самі обиратимуть ембріони, які штучно створюватимуть у лабораторіях на основі їхньої ДНК, пише видання Quartz.

Грілі переконує, що технології стовбурових клітин здешевшають настільки, що батьки із допомогою фахівців зможуть створювати яйцеклітини і сперматозоїди просто зі шкіри.

Дослдіник підтверджує, що створення ембріонів з ДНК – один із найбільш надійних способів позбавити майбутню дитину від генетичних захворювань, які передаються спадково.
Так батьки зможуть рятувати дітей від ракових генів, схильностей до Альцгеймера, вже не кажучи про те, що вибиратимуть колір волосся і очей та навіть впливатимуть на рівень розумових здібностей.

Але це не означає, що люди зможуть "запрограмувати собі ідеальну дитину".

"Я не думаю, що цей спосіб дозволить передбачити, що певний ембріон отримає високий бал на іспиті після закінчення навчання у школі. Швидше за все, він з імовірністю в 60% потрапить в першу десятку найкращих учнів. Ось такого досягти цілком реально", – розповідає Грілі.

Фахівець не відхрещується від факту, що стосовно штучного розмноження існує багато етичних питань.

Грилі переконує, що найближчі десятиліття послуга стане доступною не тільки заможним жителям США. Потенційно вона може стати і безкоштовною та покриватися страховими полісами.

Помилковий заголовок — Xthtp 30 hjrsd k.lzv yt nht,f ,elt pfqvfnbcz ctrcjv lkz hjpvyj;tyyz – af[sdws

5 Липня, 20:53

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Микита, Федосія (Феодосія)