Настільна версія
мова | язык

Литовський Live-композитор обрав для своєї симфонії львівських «Курбасів»

6 Жовтня, 13:12

Поділитися:


Наживо створені симфонії live-композитора з`являються прямо на очах у глядачів. 13 жовтня у Львові народиться «Симфонія V» Гонг-майстра Андреюса Сутугінаса. 

Кожна із симфоній відбувається лише раз, у новому місці з новим складом виконавців та більше ніколи не повторюється. Співтворців Майстер добирає над ретельно і відповідно до замислу та характеру самого витвору. Віолончеліст Денис Литвиненко та «Курбаси» зазвучать разом із маестро у будинку органної та камерної музики. Видовище підсилять художні світлові ефекти.

Сам live-композитор Сутугінас власник широкої колекції архаїчних інструментів, зібраних з усього світу, серед них симфонічні та планетарні Гонги (ті, що відтворюють звучання планет) та найбільший Гонг у Східній Європі, діаметром два метри, а ще кришталеві та тибетські співочі чаші, фісгармонія, Конх (велетенська раковина), дзвіночки та багато інших дивовижних великих та малих інструментів, завдяки яким «Симфонія V» стане і космічно звучним і видовищним дійством.

Чи не вперше в Симфонії live-композитора зазвучить триголосий вокал. Саме триголосе співзвуччя викликає магічний ефект і розганяє мурахи по тілу. «Курбаси» – улюбленки львів`ян, дівчата із захоплюючою енергетикою та акторською харизмою з перших нот полонили всю команду і самого Гонг-майстра, вибір був очевидним: Наталка, Мирослава та Марія стануть голосами «Симфонії V». А вже за кілька місяців по зустрічі, співачки дізналися, що саме ця Симфонія звучатиме про V-творення потужної, сокровенної і архаїчно справжньої жіночої сили, саме тої музи, яка супроводжує дівчат у всій їх творчості.

Денис Литвиненко виступає на сцені із п`ятирічного віку, проте з Гонгами імпровізуватиме вперше, поділився, що сам з нетерпінням чекає концерту і нового для нього музичного експерименту. Під час самої «Симфонії V» обіцяв показати грою на віолончелі, як тріскотить прадавня Земля.

Андреюс Сутугінас часто приїздить до Львова, бо має тут вже багато і друзів і шанувальників, іноді розмовляє із старовинним містом Лева, називає його живим і цілісним, ділиться, що не так вже й багато живих міст залишилося, а Львів – такий, справжній, тож і звучання тут особливе, живе.
Помилковий заголовок — Kbnjdcmrbq Дшму-rjvgjpbnjh j,hfd lkz cdj'ї cbvajysї kmdsdcmrb[ «Reh,fcsd»

6 Жовтня, 13:12

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків