Настільна версія
мова | язык

Сьогодні відзначають Всесвітній день The Beatles: найкращі пісні гурту

16 Січня, 18:16

Поділитися:

16 січня 1957 року гурт The Beatles дебютував на відкритті клубу Cavern в Ліверпулі.

У цей день пропонуємо згадати найкращі пісні The Beatles.

1. Hey Jude (Хей, Джуд)

Це найпопулярніша балада ліверпульскої четвірки. Вийшла у 1968 році. Пол Маккартні написали пісню, щоб підтримати сина Джона Леннона - Джуліана. Він у той час емоційно тяжко переживав розлучення батька із Сінтією Леннон. За версією журналу "Rolling Stone" композиція займає 8 позицію в списку найкращих пісень усіх часів.

2. I Want to Hold your Hand (Я хочу тримати тебе за руку)

Хіт створили у 1963 році. З нього почалося так зване "британське вторгнення" в США. До моменту виходу платівки в Британії на неї було більше мільйона замовлень. На січень 1968 року продали 1 млн 509 тис. примірників синглу.

3. Let It Be (Хай буде так)

Пісня вперше зазвучала у 1970 році. Пол Маккартні говорив, що задум Let It Be прийшов уві сні: "Я відчував себе щасливим після цього сну". Музикант побачив свою матір, яка померла від раку, коли йому було 14 років. У сні вона сказала: "Все буде добре, просто нехай буде так". Цей сингл став останнім у The Beatles перед тим, як Маккартні оголосив про свій вихід з групи.

4. She Loves You (Вона кохає тебе)

Цей сингл зазвучав вперше у 1963 році. Його копій продали найбільше за всю історію The Beatles.
Пісню написали Пол Маккартні та Джон Леннон під час туру Великою Британією. У 2000-му Маккартні згадував: "Ми засіли на кілька годин в номері готелю і написали її, сидячи з гітарами прямо на ліжках один навпроти одного - Джон і я". Цю композицію задумували як пісню "з відповіддю", в якій двоє співали "Вона кохає тебе", а двоє інших відповідали: "так, так".

5. Help! (Хелп/Допоможіть)

Пісню заспівали вперше у 1965 році. Сингл зайняв 29 позицію в рейтингу "500 найкращих пісень усіх часів" за версією журналу Rolling Stone.
Джон Леннон написав цю пісню, щоб висловити стрес, в якому він опинився через швидке зростання популярності гурту. Вона стала одною із його найулюбленіших.
Окремі фрази із пісні обігруються у популярних британських серіалах та мультфільмах. Гурт також зняв фільм-пародію на "Володаря кілець", який назвали "Help".
Радянські студенти 1980-х вірили, що її потрібно послухати перед екзаменом, щоб отримати гарну оцінку.

8 травня 1970 року вийшов у світ 13 альбом "Let It Be" гурту The Beatles. За місяць до того колектив розпався. Спочатку Пол Маккартні виступив з офіційною заявою в пресі, заявивши, що більше не збирається ні складати музику, ні виступати з колишніми колегами. А також не буде продовжувати співпрацю з Ленноном. Розгніваний Джон відповів, що Пол пішов не з власної волі, а був звільнений.
Помилковий заголовок — Cmjujlys dslpyfxf.nm Dctcdsnysq ltym Еру Иуфедуы^ yfqrhfos gscys uehne
16 Січня, 18:16

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон