Настільна версія
мова | язык

Цукор шкодить обличчю. 9 порад, як цього уникнути

10 Квітня, 21:18

Поділитися:

Коли ви їсте забагато цукру та такі вуглеводи, як білий рис, хліб, макаронні вироби, рівень цукру в крові стає високим.

Це викликає хімічну реакцію на шкірі та робить її більш жорстою. Такий руйнівний процес має назву глікація – пошкодження шкіри зсередини через споживання надлишку цукру.

У дослідженні, опублікованому в Journal of the American College of Nutrition, доступ до якого має The Daily Mail, взяли участь 453 дорослих.

Учені встановили, що ті з них, хто споживав більше риби, оливкової олії та бобових, були менш схильними до утворення зморшок, ніж ті, хто з'їдав більше м'яса, масла, молочних продуктів з високим вмістом жиру та цукру, солодощів та солодких напоїв.
У шкірі молекули цукру зв’язуються з білками, як-от колаген та еластин, і утворюють речовини під назвою "кінцеві продукти глікації".

Вони не лише сприяють неправильному формуванню цих білкових волокон, але й пошкоджують сполучну тканину, призводять до хронічного запалення, захворювання серця та діабету.

Втім хороша новина полягає у тому, що як тільки білок гліцирується, його можна відновити.

Нижче – кілька способів захистити вашу шкіру.

1. Спробуйте медичну дієту.

Споживайте свіжі фрукти та овочі, цільнозернові продукту та рослинні білки, щоб зменшити запалення та підвищити рівень вітамінів А, С і Е.

2. Їжте багату на клітковину їжу.

Такі продукти, як нут, сочевиця, боби та більшість овочів багаті на клітковину. Це добре для травної системи і допомагає регулювати цукор в крові, а отже – боротися з глікацією. Чим більше веганських та вегетаріанських страв ви споживаєте, тим краще, оскільки вони, як правило, мають менше "кінцевих продуктів глікації".

3. Пийте зелений чай

Пийте одну-дві чашки зеленого чаю щодня, оскільки він – потужний захисник шкіри, який стимулює вироблення колагену.

4. Їжте більше помідорів

Помідори містять багато лікопену, який має антиглікаційну дію.

5. Збільшість споживання карнозину

Карнозин – це амінокислота, яка також попереджає старіння. Ви можете збільшити рівень карнозину, споживаючи більше риби, сиру та яєць, а також гранатів, люцерни, моркви, селери, огірків, соєвих бобів та часнику.

6. Вживайте більше здорових жирів

Здорові жири містяться у авокадо, скумбрії, горіхах, насіннях, бобах, зелені. Ці продукти мають антизапальний ефект – бонус для вашої шкіри.

7. Готуйте повільно і варіть при низьких температурах

50-120 ° C – ідеальна температура для приготування їжі, так як вона мінімізує утворення глікотоксинів.
Краще за все готувати на пару або тушкувати. Маринуйте продукти в лимонному соку або яблучному оцті. Це допомагає затримувати реакції, які призводять до утворення глікотоксинів під час смаження, грилю чи барбекю.

8. Їжте більше ягід і цитрусових

Ягоди, багаті на клітковину, антиоксиданти та вітамін С, можуть допомогти відновленню колагену.

9. Їжте більше спецій

Куркума, кориця, гвоздика, імбир, часник, орегано мають протизапальну дію, посилюють імунну систему та балансують рівень цукру в крові. Тому також можуть бути корисними у боротьбі зі старінням.
Помилковий заголовок — Werjh irjlbnm j,kbxx./ 9 gjhfl? zr wmjuj eybryenb

10 Квітня, 21:18

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван