Настільна версія
мова | язык

Американський режисер присвятив фільм Довженку, Іллєнку й Параджанову

17 Квітня, 22:28

Поділитися:

26 квітня в прокат виходить українська політична мелодрама "Зрадник". Стрічка зроблена в копродукції України та Литви, режисер - американець Марк Хаммонд. Її присвятили пам'яті українських кінорежисерів Олександра Довженка, Сергія Параджанова, Юрія Іллєнка.

Події фільму відбуваються у 1970-ті роки на Одеській кіностудії. Там завершують картину про українську "громадянську війну" 1917-1921 рр. Знаний режисер Кирил Бойко показав події об'єктивно. Включив до фільму повстання українських селян у Холодному Яру в 1920-ті. Це суперечить політиці партії. Режисера проголошують "зрадником". Перемонтаж фільму доручають режисеру-стажерці, яка щойно закінчила ВДІК. Жінка розуміє, що повинна захистити авторське бачення й історичну правду.

Роль Кирила Бояка зіграв актор з Чернівців Олег Мельничук. Головну жіночу роль - київська акторка Зоя Барановська.
Картину знімали на Одеській кіностудії. Бюджет - 24 млн. грн.

Український пригодницький фільм "Екс" Сергія Лисенка показали на кінофестивалі у Вільнюсі, Литва.
В основі сюжету лежать реальні події. "Екс" – назва операції, яку запланували українські повстанці початку 1930-х. Прагнули звільнити Галичину від польської окупації. Надумали пограбувати пошту, щоб мати гроші на українську революцію. І гучною крадіжкою заявити про існування національного визвольного руху. В український прокат "Екс" вийде наприкінці 2018-го.
Помилковий заголовок — Fvthbrfycmrbq ht;bcth ghbcdznbd askmv Ljd;tyre? Skk'yre q Gfhfl;fyjde
17 Квітня, 22:28

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон