Настільна версія
мова | язык

Названо основну версію смерті українського режисера Леоніда Кантера

5 Червня, 22:59

Поділитися:

Поліцейські виявили на місці загибелі режисера передсмертну записку.

Поліція основною версією смерті режисера Леоніда Кантера вважає самогубство. Про це повідомив керівник сектору комунікацій Головного управління Нацполіції в області Сергій Бриль. За його словами, у поліції є всі підстави розглядати як основну версію смерті режисера саме самогубство. «Ми розглядаємо ступінь вогнепального поранення. Є передсмертна записка, інші речові докази, що вказують – чоловік звів рахунки із життям саме у такий спосіб», - сказав Бриль. На Чернігівщині в одному із сіл Бахмацького району виявили застреленим 36-річного режисера та засновника кількох етнофестивалів Леоніда Кантера. Поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за фактом самогубства.

За даними правоохоронців, надвечір 4 червня до поліції надійшло повідомлення, що в домоволодінні одного з сіл Бахмацького району здійснив самогубство 36-річний чоловік. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції, яка виявила труп чоловіка з наскрізним вогнепальним поранення у щелепу. Поряд з тілом правоохоронці виявили зброю. 

Довідка УНІАН. Леонід Кантер (народився у 1981 року у Києві) – український продюсер, режисер, мандрівник та письменник. У 2002 році отримав першу вищу освіту в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого (спеціальність «Актор театру та кіно, ведучий телепрограм»). 2005р. — друга вища освіта в КНУТКіТ (спеціальність «Режисер телебачення»). 2003 р. — заснував кіностудію «Лізард філмс». Студія зняла близько 50 коротометражних, кілька повнометражних та документальних стрічок. У 2004–2007 рр. — працював викладачем КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого. У 2007 р. Кантер із родиною оселився на хуторі Обирок у Чернігівській області. У 2015 р. зняв повнометражний документальний фільм про Небесну Сотню «Добровольці Божої чоти», 2018 р. – фільм про загиблого в АТО оперного співака, Героя України Василя Сліпака «Міф». Кантер був засновником етнічних фестивалів на хуторі Обирок – «Хліб», «Мама Африка» та інших. Разом з дружиною виховували трьох дітей.

Помилковий заголовок — Yfpdfyj jcyjdye dthcs. cvthns erhfїycmrjuj ht;bcthf Ktjyslf Rfynthf

5 Червня, 22:59

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Микита, Федосія (Феодосія)