Настільна версія
мова | язык

Топова версія комп’ютера Mac Pro коштуватиме дорожче за автомобіль Tesla

5 Червня, 12:45

Поділитися:

На конференції WWDC 2019 компанія Apple представила найпотужніший і найдорожчий комп’ютер в лінійці. Офіційна ціна на базову версію — $6 тис., але в мережі вже підрахували, що топова комплектація комп’ютера може коштувати до $45 тис.

3 червня 2019-го, на конференції для розробників WWDC 2019 Apple представила ряд оновлень для своїх гаджетів, враховуючи нове покоління найпотужнішого і найдорожчого комп’ютера в лінійці Mac Pro, остання версія якого вийшла у 2013-му.

Офіційна базова вартість комп’ютера — $6000. Додати до цього новий екран за $5000, який пропонує Apple, і загальна мінімальна ціна нового Mac Pro складе ні багато ні мало $11 тис.

Можна припустити, що до більш потужних версій можна накинути ще кілька тисяч доларів, але максимальні характеристики, які заявили представники Apple, означають, що за топову комплектацію цього звіра потрібно буде віддати кілька десятків тисяч доларів.

Наприклад, в The Verge підрахували, що заявлені 1,5 Тб оперативної пам’яті (набір з 12 стіків по 128 гб) обійдеться майже в $18 тис. Два твердотільних накопичувача по 2 Тб — $2400. 28-ядерний процесор Intel Xeon W з турбо прискоренням частоти до 4.4 ГГц — майже $7500. Два графічних процесора AMD Radeon Pro Vega II — мінімум $12 тис.

Додавши до цього фірмовий монітор Apple, підставку, клавіатуру, трекпад і ще кілька аксесуарів, легко припустити, що вартість максимальної комплектації нового Mac Pro може скласти від $35 тис. до $45 тис.

Так, це не зовсім звичайний комп’ютер, а скоріше мініатюрна кіностудія, оскільки розробники обіцяють, що на ньому можна буде одночасно обробляти три потоки відео з роздільною здатністю 8К або 12 потоків в 4К у відеоредакторі Apple Final Cut.

Але, приблизно за таку ж вартість можна придбати нову Tesla Model 3.

Нагадаємо, перше покоління професійних робочих станцій Mac Pro з’явилося в 2006-му. З того часу, не враховуючи різні поновлення заліза в комп’ютері, компанія представила ще два покоління Mac Pro (в 2013-му і 2019-му). Остання версія комп’ютера стала найдорожчою в історії компанії.
Помилковий заголовок — Njgjdf dthcsz rjvg’.nthf Ьфс Зкщ rjinedfnbvt ljhj;xt pf fdnjvj,skm Еуыдф

5 Червня, 12:45

Поділитися:

nv.ua

Теги: Apple, Mac, комп'ютер

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків