Настільна версія
мова | язык

Jazz Bez 2019 with Marek

25 Листопада, 22:48

Поділитися:

Дев’ятнадцятий за ліком і — перший без засновника Маркіяна Іващишина Транскордонний міжнародний фестиваль Джаз Без.

6-15 грудня відбудеться ХІХ-й фестиваль сучасної імпровізаційної музики Jazz Bez. 15 міст України та Польщі зберуть разом найвідоміших місцевих джазменів, а також музикантів із США, Німеччини, Ізраїлю, Швейцарії, Кот-д`Івуару і не тільки.

Jazz Bez вперше відбувся в 2001 році силами львівського мистецького об`єднання «Дзиґа» та її співзасновника Маркіяна Іващишина. У травні Маркіян Іващишин відійшов у вічність, але його справа продовжує жити.

Цьогоріч на прихильників Jazz Bez чекає:

Hans Ludemann & Trio Ivoire (Німеччина / Кот-д`Івуар)
6 грудня – Київ, 7 грудня – Тернопіль, 8 грудня – Львів, 11 грудня – Маріуполь, 13 грудня – Суми.

Фортепіано, балафон, барабани. В джазі ці інструменти ніколи не звучали разом, допоки їх не поєднали учасники німецько-африканського тріо. Критики називають Ханса Людеманна одним з найкращих джазових піаністів сучасності і хвалять за «ясний» голос. Алі Кейта відомий як «маг балафону» з Кот-д`Івуару. А барабанника Крістіана Томе українські джазові меломани знають за проектом Vesna спільно з німецько-українською співачкою Мар`яною Садовською.

Greg Osby & Tal Cohen (США / Ізраїль)
6 грудня – Львів, 7 грудня – Київ, 8 грудня – Перемишль, 11 грудня – Маріуполь, 15 грудня – Луцьк.


Дует американського саксофоніста Грега Осбі та ізраїльського піаніста Тала Коена. Осбі – професор університету Берклі, музичний директор фестивалю Sopot Jazz, засновник лейблу і фестивалю Inner Circle. Коен у своїй творчості поєднує єврейський фольк із класичним джазом, а його манера гри, за словами критиків, сповнена пристрасті та креативу.


Debski & Karasiewicz (Польща)

6 грудня – Перемишль, 7 грудня – Львів, 8 грудня – Тернопіль.


Джаз і класична музика зійдуться разом у виступі двох музичних метрів з Польщі. Кшешімір Дебські прославився як композитор, диригент і скрипаль, чия музика звучала в польських фільмах, операх і ТБ-шоу. Рафал Карасєвич – багатогранний джазмен, відомий за проектами Karasiewicz Power Set, Tango Jazz Project та іншими.


Yarosh Organ Trio (Польща)

6 грудня – Львів, 7 грудня – Тернопіль, 8 грудня – Перемишль.


Відомий польський джаз-бенд у складі барабанника Пшемислава Яроша, саксофоніста Томаша Пручницького та клавішника Каєтана Галаса. Особливістю звучання Yarosh Organ Trio є орган Hammond, який не часто почуєш в джазових композиціях. Минулого року Yarosh Organ Trio видали альбом Alteracje, який зібрав позитивні відгуки від музичних критиків.


Nova (Швейцарія)

6 грудня – Перемишль, 8 грудня – Львів, 10 грудня – Маріуполь,14 грудня – Дрогобич.


Швейцарське аудіовізуальне тріо, до якого входять гітарист Крістіан Затта, басист і художник Флоріан Болігер та барабанник Марк Холбір. Поєднують сучасний джаз із психоделічним відеорядом.


Yes! Trio (США)

7 грудня – Перемишль, 8 грудня – Тернопіль, 10 грудня – Маріуполь, 12 грудня – Чернігів, 13 грудня – Київ, 14 грудня – Луцьк, 15 грудня – Вроцлав.


Що може протягом двадцяти років тримати разом єврея-інтелектуала із Бостона, афро-американця із мусульманським корінням та ізраїльтянина єменсько-марокканського походження? Лише любов до джазу! І нью-йоркський клуб Smalls, де зустрілися всі троє. На Jazz Bez 2019 піаніст Аарон Голдберг, басист Омер Авітал і барабанник Алі Джексон зіграють пісні з нового, другого за рахунком альбому Yes! Trio.


Klein (Люксембург)

7 грудня – Львів, 8 грудня – Київ.


Раніше піаніст Джером Кляйн співпрацював з різними джазменами, а в 2018-му створив власний гурт. До його складу також входять бас-гітарист Пол Беларді, барабанник Нільс Енгель та електронник Чарльз Штольц. Музиканти надихаються творчістю таких експериментальних інді-гуртів, як Sohn та Son Lux.


Zagorski & Kadziela (Польща)

11 грудня – Маріуполь.


Колаборація барабанника Адама Загорські та саксофоніста Мацея Кадзєли, що існує від 2016 року. Довгий час музиканти гастролювали за кордоном, але повернулися до рідної Польщі, аби втілити зібраний досвід у власний проект. Zagorski & Kadziela поєднують авангардну музику із польським фольком. Критики характеризують їхню творчість як «вибух, шаленство і креатив».


Human Things (Польща / США)
11 грудня – Люблін, 12 грудня – Київ, 14 грудня – Луцьк.


Проект відомого польського джазмена Пйотра Вілезола. Також у ньому беруть участь американський саксофоніст Дайна Стівенс, барабанник Девід Ходек і басист Макс Муча з Польщі та співачка Ага Зар`ян, яка співрацює з легендарним лейблом Blue Note.


Organic Noises (США / Польща)
12 грудня – Чернігів, 13 грудня – Рівне, 14 грудня – Бучач, 15 грудня – Луцьк.


Польсько-американський гурт поєднує джаз із фольклорною музикою Вірменії та Балкан. Окрім традиційних гітар, басу, барабанів і скрипки в піснях Organic Noises звучать такі екзотичні інструменти, як дудук, зурна, обоє та інші.


Bogdan Gumenyuk Quartet feat. Sandy Eldred (Україна / США)

14 грудня – Київ


Українські джазмени разом із американським контрабасистом зіграють нові пісні Богдана Гуменюка, що увійдуть до його майбутнього альбому. Богдан Гуменюк прославився як один із найкращих вітчизняних саксофоністів. Вчився у Філадельфійському університеті. Співпрацює з музикантами із України, США, Канади та Німеччини. На сцені Jazz Bez 2019 до Гуменюка приєднають учасники його квартету: піаніст Юрій Середін і барабанник Роман Гуменюк. Сенді Елдред – композитор та басист із Атлантік-Сіті. Грає на контрабасі та бас-гітарі. Співпрацював із Norman David and the Eleventet, Jamal Jones’ Bureau of Sonic Wonderland, South Philly Big Band, Mars Apes та іншими американськими джаз-бендами. Дає уроки гри на басу для учнів із України, США та Канади.

Помилковий заголовок — Офяя Иуя 2019 цшер Ьфкул

25 Листопада, 22:48

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин