Настільна версія
мова | язык

Найуспішнішим російським фільмом 2010 року стали Яйця долі

2 Червня, 23:24

Поділитися:

Компанія Movie Research назвала найприбутковіші в кінопрокаті російські фільми, найуспішнішою стала комедія Наша Russia: Яйця долі, яка не тільки відбила виробничий бюджет в 119,8 мільйонів рублів, але і принесла продюсерам 161 млн рублів доходу, повідомляє Комерсант.

Найдорожчі російські проекти - Стомлені сонцем-2: Протистояння та Край - провалилися, окупивши близько половини своїх бюджетів.

Як зазначає видання, в 2010 році лише 5 з 80 вітчизняних фільмів змогли принести своїм продюсерам прибуток за підсумками кінопрокату. Найбільше заробили творці картини Наша Russia: Яйця долі, а найрентабельнішим фільмом виявився Про що говорять чоловіки, який, маючи бюджет 58,1 млн рублів, приніс творцям прибуток 94,4 млн рублів.

Крім цього, в п'ятірку потрапили Ялинки (699 млн зборів при 195-мільйонному бюджеті), Три богатиря і Шамаханська цариця (543 мільйони доходу за бюджету в 91 мільйон) і Любов у великому місті-2 (306 мільйонів за бюджету в 75 мільйонів).

Однією з найбільш невдалих у фінансовому плані російських стрічок минулого року (без урахування спільних з іноземними компаніями проектів і фільмів, знятих за підтримки Міністерства культури) стала комедія Людина з бульвару Капуцинів Алли Сурикової, що заробила близько 0,5 мільйона рублів при бюджеті понад 108 мільйонів рублів.

Прокатні збори фільму загалом не відображають реальних прибутків картини. Так, наприклад, не враховується дохід від продажу фільмів на телебачення. "Є картини, орієнтовані також на інші види доходів: як на прямий ТВ-продаж, так і, наприклад, продаж багатосерійної версії, зробленої паралельно з фільмом. Не враховується і амортизація контенту - адже є одноразові хіти, а є фільми Бессона, ціна на які на телебаченні не змінюється багато років ", - наводить видання слова виконавчого віце-президента Централ Партнершип Злати Поліщук.

Нагадаємо, що минулого року навколо фільму Яйця долі розгорівся скандал, у Таджикистані заборонили продаж DVD- і CD-дисків з цим фільмом через наявність у ньому "сцен образи трудових мігрантів та спотворення образу таджиків".
Помилковий заголовок — Yfqecgsiysibv hjcsqcmrbv askmvjv 2010 hjre cnfkb Zqwz ljks

2 Червня, 23:24

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій