Настільна версія
мова | язык

Україна відзначає 70-річчя Івана Миколайчука

14 Червня, 16:50

Поділитися:

Україна відзначає 70-річчя з дня народження одного з найяскравіших символів нашого кіномистецтва - Івана Миколайчука. Кіностудія Довженко видала фільми з його участю на DVD, а Києво-Могилянська академія провела науково-практичну конференцію.

Основні ж заходи пройдуть 14-15 червня на Буковині, де народився актор, режисер і сценарист. 17-го львівський театр імені Марії Заньковецької в Києві покаже "Небилиці про Івана", поставлені молодим режисером Вадимом Сикорським, в основу якого ліг кіносценарій Миколайчука.

Як пише www.obozrevatel.com, Іван Миколайчук був зіркою 60-70-тих. Вже перші ролі - спочатку молодого Шевченка у фільмі Денисенко "Сон", а потім Івана Палійчука в "Тінях забутих предків" Параджанова, - відразу ж принесли йому славу.

За 20 років в кіно він зіграв 34 ролі, написав 9 сценаріїв, як режисер зняв два фільми. Він став легендою не тільки національного, але і світового кінематографа. У 60-70-ті майже жоден фільм не обходився без його участі. Це про нього Параджанов говорив: "Я не знаю більш національного народного генія... ".

Проте, звання народного артиста Івану Васильовичу так і не присвоїли. Тодішні ідеологи ухвалили вирок - націоналіст. Шевченківську премію він отримав вже посмертно.
Помилковий заголовок — Erhfїyf dslpyfxf' 70-hsxxz Sdfyf Vbrjkfqxerf

14 Червня, 16:50

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон