Настільна версія
мова | язык

Добра пісня - добрі хлопці! Інтерв'ю з групою SKAMC

20 Червня, 13:12

Поділитися:

Одного сонячного дня двоє багатих на творчість молодиків зустрілися і знайшли спільні інтереси на одному з міських заходів Мелітополя. І з цієї миті народився boys-дуєт - гурт «SKAMC»! Парубки, Максим Ситницький і Микола Ільїн вважали за краще працювати у напрямі «POP-SOUL music» з елементами модного тепер стилю «R&B».

Робота закипіла, і в кінці січня 2006 року, на столичній студії Олександра Пономарьова «З ранку до ночi» народився їх перший сингл «Сон». Згодом хлопців просто "поперло" на творчість, пісні «Девчёнки», «Постой, погоди», «Ты моя», «Я к тебе иду»  ні чим не поступалися хітам, які звучали з різних радіостанцій і засобів масової інформації. Макса і Миколу стали помічати і запрошувати на концерти національного масштабу!

У лютому 2011 року «SKAMC» знімають свій дебютний відеокліп на «Добру пісню». Кліп взяли в ротацію більш, ніж шістдесят телеканалів України, Росії, Білорусії.

Зараз хлопці живуть в Києві, нагромаджуючи матеріал для виходу свого сольного альбому, і упевнені що в ньому ще будуть пісні, які зацікавлять публіку і змусять задуматися про проблеми сьогодення!

SKAMC - цікава назва гурту, але розшифровувати її можна дуже довго, поки ви не відкриєте таємницю, яка захована в цих п'яти літерах?
  
Максим Ситницький: З назвою гурту у нас пов'язано багато асоціацій, які в тій або іншій мірі є розшифровкою наших п'яти літер. Але насправді це ініціали імені, прізвища і по-батькові моєї дочки, яка народилася в день коли ми презентували сингл «Добра пісня» на телебаченні в прямому ефірі на «Новому каналі» в програмі «Підйом». Як зараз пам'ятаю, ми стояли перед сценою за хвилину до виходу і мені по телефону повідомили, напевно, найкращу новину в моєму житті, про народження донечки. І відразу стало зрозуміло, що це знамення зверху. Саме з цього дня коли Україна почула «Добру пісню» в нашу назву вкладена така філософія.   

Чому саме такий склад гурту, не плануєте дівчинку взяти в групу чи третій зайвий в SKAMC?

Микола Ільїн: Спочатку такі думки дійсно були, але попрацювавши удвох, стало зрозуміле, що ідеальнішого складу для «SKAMC group» не знайти. Ми відчуваємо себе досить комфортно і вважаємо, що можливий в майбутньому набір в нашу команду музикантів для виходу на рівень живих виступів. Але це плани довгострокової перспективи, а доки ми з Максом займаємося підбором балету для концертних виступів.  

Максим Ситницький, продюсер і учасник дуету - кандидат економічних наук. Навіщо йому шоу-бізнес? 

Максим Ситницький: Хороше питання (посміхається). По-перше – хотілося б відзначити, що я творча людина і моя творчість виявляється в різних сферах мого життя. По-друге – мені подобається створювати, розвивати і творити, тому я в житті яке мені дано Всевишнім прагну реалізувати себе на всі 100%. Сфери моїх захоплень, як Ви вже встигли помітити, досить різноманітні: від науки, спорту до музики. Викладання на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка мені дає дуже інтенсивний саморозвиток, відкриває нові горизонти і парадигми мислення, а також забезпечує «інтелектуальний тонус». У стінах Університету я маю можливість спілкуватися з унікальними і великими людьми, які в національних і світових масштабах забезпечують розвиток економічної науки. 

Захистивши дисертацію по стратегічному менеджменту, я почав займатися управлінським консалтингом відносно оптимізації бізнес-процесів компаній різних напрямів. І тому, думаю, що стратегічне планування, розробка і реалізація стратегії розвитку нашого гурту мені, на даному етапі, абсолютно по плечу. В майбутньому думаю, що через брак часу, управління справами, можливо, ми передамо профільним компаніям, які нас виведуть на нові якісні рівні, а самі займемося ретельніше творчістю, але це все в перспективі. Думаю я відповів на Ваше запитання.   

Головна мета Вашої творчості - гроші, слава, моральне задоволення? 

Микола Ільїн: На даному етапі - це моральне задоволення, але ми робимо багато для того, щоб за ним прийшла популярність. У нашій країні шоу-бізнесс працює за відмінною від Європи і США схемою, тому розбагатіти придумавши, записавши і розіславши по радіостанціях кльовий трек і на ранок прокинутися знаменитим і багатим в Україні неможливо. Якщо ми отримаємо від своєї творчості вплив на свідомість людей і розуміння меседжів, які доносяться з наших пісень, то ми відчуватимемо себе щасливими, що  залишили спадщину для суспільства. Адже погляньте скільки зусиль для цього прикладав Майкл Джексон. Витрачаючи власні сили, ресурси він направляв потік своєї творчості на зміну свідомості людей від споживчого підходу до існування суспільства до раціоналізаторського. Якщо все це є, то про гроші вже не замислюєшся. Адже я глибоко переконаний, що кожен в душі бажає жити і ростити своїх дітей в гармонії і в здоровому суспільстві, а це більше, ніж гроші.  

Ви брали участь в проекті «Шанс». Задоволені тим, що стали фіналістами? Чи окрім статусу фіналістів ви нічого не отримали? 

Максим Ситницький: Ми брали участь в багатьох проектах, одним з них був «Шанс». Ми розглядаємо його як черговий етап в нашій творчості, який нам додав  багато досвіду і друзів. Разом з цим, в період участі в проекті, була записана пісня «Девчонки», потім народилися такі сингли як: «Постой, погоди», «Сон», «Ты моя». Разом з «Шансом» ми проїхали великий концертний тур по містах України. Це дало нам можливість побачити умови життя людей в різних регіонах і містах нашої країни, які, на жаль, дуже різні і контрастують з тим, що ми бачимо на «глянцевому  телебаченні» і в глянцевих журналах. Після цих вражень у нас народилася ідея соціальної пісні «Добра пісня»!  У ній ми постаралися звернути увагу людей на ті елементарні людські цінності, які у сучасному світі нівелюються і забуваються, що веде наше суспільство до деградації.     

Хто пише вам пісні?
  
Микола Ільїн: Це великий творчий процес! Створення основ напрацювання матеріалу для наших пісень - це моя сфера. У моїй голові постійно народжуються рими, гармонії і тексти, які я інколи не встигаю записувати і забуваю))). Ми завжди з Максом розглядаємо і зважуємо наші напрацювання, після чого колегіально приймаємо рішення, що робити і в якому стилі. Макс завжди робить свій внесок до текстів, підбирає сесійних музикантів, аранжувальників і продюсує запис треку  з початку і до кінця. На даному етапі ми забезпечуємо піснями себе самі і навіть пишемо для колег по цеху, але постійно розглядаємо пропозиції ззовні, які останнім часом дуже почастішали.

Плануєте ще брати участь у конкурсах? 

Максим Ситницький: А чом би й ні! Конкурси дають дуже багато досвіду і виявлення творчих резервів, які слід використовувати, щоб стати на сходинку вище. Як показує досвід, не багато артистів, які займали лідируючі місця у вище перерахованих конкурсах досягали успіху. А ті, хто багато працювали, потім все-таки пожинали лаври народного визнання. Тому, на мою думку, що сам конкурс  - це можливість, до якої необхідно ретельно готуватися і перемагати, не обов'язково формально, а перемагати свої поставлені цілі і досягати нового рівня в розвитку. Адже сама дорога, яка була пройдена в процесі підготовки це і є те найцінніше, що дає будь-який конкурс. Тому, як тільки ми відчуємо, що у нас є гідний потенціал і можливості, то обов'язково проявимо себе і тут.  

Ви активно співпрацюєте з студією «З ранку до ночі». Дует з Олександром Пономарьовим хотіли б записати? Вели з ним про це переговори?

Максим Ситницький: Всі секрети розкривати відразу не будемо! Але скажу те, що у нас плани амбітні і, думаю, скоро ми порадуємо прихильників цікавим і несподіваним музичним матеріалом.  

Микола Ільїн: Ми завжди за цікаву співпрацю, але думаю, що з Олександром ми поки працюємо в різних стилях і коли, можливо, знайдемо золоту серединку, переговори довго чекати себе не змусять))).

У вас був спільний концерт з Кузьмою. Ви на організації концертів Скрябіна заробляєте гроші і вкладаєте в свою творчість? 

Максим Ситницький: Ми дуже давно дружимо і співробітничаємо з Андрієм у різних сферах. Разом знімаємося в кліпах, разом просуваємо творчість і відповідно разом виступаємо на концертах. Оскільки ми вже організували і продовжуємо організовувати багато концертів і різних акцій, то ми співпрацюємо з великою кількістю популярних артистів в число яких входить і гурт «Скрябін». У нас було декілька спільних концертів, які стали успішними і, думаю, незабаром ми знову щось цікаве забацаєм! А з приводу рефінансування прибутку зі спільних концертів в свою творчість - це не самоціль. Головне у співпраці - це спілкування і народження нових ідей.   

Чому ви вирішили бути такими добренькими :) Думаєте вдасться змінити світ своїм останнім хітом «Добра пісня»?

Микола Ільїн: Ми не придумуємо собі сценічних образів, на сцені ми такі ж, як у житті. Інколи свою душевну доброту вважаємо недоліком. Природно, змінити світ у нас не вийде однією лише «Доброю піснею», тому ми активно беремо участь у всіх соціальних проектах і заходах, і закликаємо всіх своїх колег робити те ж саме!  

На музиці яких популярних артистів Ви виросли? 

Микола Ільїн: Я до сих пір не визначився, який стиль музики мені більше до душі! Люблю якісну музику не залежно від напряму! З улюблених можу відзначити: «Guns N'' Roses», «Jamiroquai», «R.Kelly».  

Максим Ситницький: Повністю згоден з Колею, музика подобається різна і якісна. До списку я б ще додав групу «BSB», «Deep Purple» і багато інших.  

Якби Вам хтось подарував 1.000.000 доларів, Ви б його витратили на творчість і розкрутку?

Максим Ситницький: Ви знаєте, дуже важливо в житті всього досягати самому і відчути кожен етап приросту свого добробуту. Лише після цього з'являється «тверезе» уявлення як і на що витрачати. Тому в даний момент важко відповісти на це питання, ось коли подарують тоді і відповімо))).
Помилковий заголовок — Lj,hf gscyz - lj,hs [kjgws! Synthdэ. p uhegj. ЫЛФЬС
20 Червня, 13:12

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон