Настільна версія
мова | язык

У Львові відкрився музей-ресторан сала, де подають «Губи Монро» і «Ніс Гоголя»

15 Червня, 19:25

Поділитися:

У Львові відкрився перший в світі сучасний арт-объект - музей-ресторан сала. Музей «САЛО», який розташований в центрі міста на проспекті Свободи – це унікальний художній проект, створений відомим художником-дизайнером Борисом Бергером. Його відвідувачі можуть вдосталь поласувати національною українською стравою, яку, до того ж, подають у вигляді кулінарних скульптур.

Як пише www.newsme.com.ua, сало в ресторані скрізь. На стінах – картини відомих художників, все про сало. Крісло з сала, свічки з сала і навіть колекція одягу, присвячена цьому продукту. Також є пам'ятник салу з італійського сального мармуру, він є імпровізованою сценою, де виступатимуть музиканти.

Задум музею-ресторану належить відомому львівському художнику і скульптору Мирославу Дедішину. Деякі їстівні скульптури роблять за допомогою спеціальних форм, інші вирізують вручну.
Асортимент їстівних скульптур з сала дуже широкий. «Губи Монро», «Ніс Гоголя», «Груди Венери», «Вуха Ван Гога», «Руки Че Гевари». Також можна замовити суши-сало, а на десерт сало в шоколаді.
Зразки скульптур з сала поміщені в спеціальний скляний холодильник, і будь-який з відвідувачів може замовити собі їх копію. А для примхливих і vip-клиентів тут обіцяють робити скульптури їх самих.
 
За задумом авторів проекту, музей «САЛО» – це діючий арт-центр, де проходитимуть концерти і фестивалі сучасного мистецтва, літературні читання, перформанси, виставки відомих українських і зарубіжних художників, скульпторів, відеоарт, фотовиставки, покази мод.

Відкрився музей «САЛО» Міжнародною виставкою сучасного мистецтва. У експозиції представлені роботи відомих художників з України, Німеччини, Росії, Литви.

Не дивлячись на те, що виставка тільки що почала свою роботу, її експонати вже широко обговорюються в творчому середовищі. А художнє творіння «Серце з сала» отримало відзнаку – диплом Книги рекордів України «найбільше в світі серце з сала».
Помилковий заголовок — E Kmdjds dslrhbdcz veptq-htcnjhfy cfkf? lt gjlf.nm «Ue,b Vjyhj» s «Ysc Ujujkz»

15 Червня, 19:25

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван