Настільна версія
мова | язык

Людина здатна на безкорисну любов. Доведено вченими

15 Червня, 20:17

Поділитися:

Людина здатна переживати почуття любові до незнайомих людей. Це одна з найзагадковіших емоцій, розгадати таємницю якої учені намагаються вже давно, пише The Times.

Згідно теорії еволюції люди повинні переживати почуття любові тільки до того, хто допомагає передати їх гени майбутнім поколінням, тобто до дітей і подружжя. Проте в реальності людина часто стикається з відчуттям нез'ясовної любові до чужих людей, відзначає видання.

З метою досліджувати механізм виникнення подібних емоцій вчені звернулися до декількох людей з доведеною здібністю до безкорисливої любові: до низькооплачуваних помічників людей з обмеженими можливостями. Їх попросили викликати в собі відповідні цьому відчуттю емоції і тримати їх в голові під час магнітно-резонансного дослідження.

Згідно з результатами експерименту, з семи задіяних відділів головного мозку, три відповідали за романтичні відчуття.
У інших же відділах, задіяних в безкорисливій любові, виділявся Допамін - речовина, що викликає радість винагороди і навіть відчуття ейфорії.

"Заохочувальна природа безкорисливої любові сприяє виникненню сильних емоційних зв'язків. Такі міцні зв'язки істотним чином сприяють виживанню роду людського", - відзначає автор дослідження, професор Маріо Борегар з центру дослідження нейрофізіології і пізнавальних здібностей Університету Монреаля.
Помилковий заголовок — K.lbyf plfnyf yf ,tprjhbcye k.,jd/ Ljdtltyj dxtybvb

15 Червня, 20:17

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день охорони праці

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Анастасія, Андрій, Василиса, Віктор, Кіндрат, Лук'ян, Мстислав, Трохим, Яків