Настільна версія
мова | язык

Як діє на дитину музика?

6 Лютого, 13:26

Поділитися:

З перших днів свого життя новонароджений малюк чує і розрізняє різного роду і походження звуки. У першу чергу, це голос мами, тата і всіх рідних і близьких. З часом дитина починає реагувати на ці звуки. Але часто у батьків виникає питання, чи варто включати дитині музику, і якщо включати, то яку саме.

Ще з давніх часів до нас дійшла традиція співати дитині колискові перед сном. Спокійна пісня чи мелодія розслабляє малюка, і він засинає набагато швидше і міцніше. Але, на жаль, у сучасних батьків не вистачає часу, сил і бажання співати дитині пісні. Цю проблему швидко і легко вирішили сучасні технології. На сьогодні існує безліч дисків та касет з музикою, яка призначена спеціально для дітей. Існують колекції збірників музики, залежно від віку дитини, від його статі і навіть від знаку зодіаку. Варто купувати такого роду ліцензійні збірники. Там мелодії професійно підібрані і Ви можете не переживати за свою дитину.

Якщо ж Ви хочете привчити малюка до великого, тобто включати йому твори відомих композиторів, то тут потрібно бути обережними. Оскільки такого роду музика досить емоційна й експресивна. Вона може викликати у дитинку занепокоєння і дратівливість. Якщо Ви не впевнені у своєму виборі або сумніваєтеся в чомусь, то на всі Ваші питання може відповісти кваліфікований фахівець. Сьогодні існує багато психологів, які займаються дослідженням впливу музичних творів на психіку дитини. Вони порадять відповідні твори саме для Вашого чада.

Також існує кілька правил, яких повинні дотримуватися всі батьки без винятку. Музика, яку чує дитина, повинна бути досить тихою. Оскільки слух у малюка дуже хороший і загострений. Різкі або гучні звуки доставлять йому занепокоєння. Що стосується часу прослуховування музики, то краще це робити з ранку, коли дитина прокидається і починає свій день, а також увечері, перед сном.
Помилковий заголовок — Zr ls' yf lbnbye vepbrf&

6 Лютого, 13:26

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон