Настільна версія
мова | язык

Мозок робить жінок неврівноваженими

20 Червня, 11:01

Поділитися:

Чому жінки емоційніші та експансивніші чоловіків? Виявляється, вся справа в будові мозку. Нещодавно шведські дослідники виявили дві ключові відмінності в переробці серотоніна — так званого гормону щастя — в мозку чоловіків і жінок. На думку фахівців, саме цим і пояснюється жіноча неврівноваженість.

Вчені зі шведського Інстітуту Каролінкса на основі томографії мозку провели дослідження і зробили сумні висновки для жінок. Виявляється, у жінок більше рецепторів серотоніна, ніж у чоловіків. Здавалося б, - це добре, як і той нововідкритий факт, що у жінок понижений рівень білка, який «підбирає» відпрацьований серотонін, а отже, настрій повинен бути позитивнішим.

«Але на ділі з досліджень шведів виходить прямо протилежне, адже клітини підбирають максимальне число рецепторів саме тоді, коли відчувають дефіцит хімічних речовин, в даному випадку серотоніна», — пише Inopressa.ru з посиланням на Daily Mail. Отже, у жінок в основі дуже мало серотоніна.

До того ж в житті представниць прекрасної статі більше стресів і психологічних травм, і з часом мозок і надниркові втрачають здатність регулювати настрій і статевий потяг. Тому жінки більш схильні до депресії.

Причому ці схильності можуть загострюватися через високобілкові низькокалорійні дієти, яких дотримуються леді в прагненні схуднути.

За даними вчених Оксфордського університету, три тижні обмеження калорійності знижують рівень триптофану, особливо у жінок.

Що робити? Харчуватися вуглеводами, стимулюючими викид інсуліну, рекомендують експерти. Можливо, саме тому жінки частіше, ніж чоловіки, відрізняються «шоколадною залежністю»: для них це ліки від поганого настрою.
Помилковий заголовок — Vjpjr hj,bnm ;syjr ytdhsdyjdf;tybvb

20 Червня, 11:01

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон