Настільна версія
мова | язык

Сила в шпинаті!

10 Лютого, 10:08

Поділитися:

Мабуть, більшість з нас у дитинстві бачили цікавий мультфільм про моряка Попая, який завжди отримував неймовірну силу після вживання банки шпинату. Виявляється, цей мультфільм не такий вже і казковий, як ми собі думаємо. За словами дослідників з Каролінського інституту, листя цієї рослини насправді здатне надавати людині силу. 

На їхню думку, вживання по 300 г. шпинату щодня, може зробити м'язи людини помітно міцнішими. Саме така кількість шпинату здатна знизити потребу м'язів у кисні приблизно на 5%. У результаті, ефективність м'язів значно зростає. Ефект від однієї порції шпинату триває протягом 3-х діб. 

Секрет такого впливу в тому, що на листі шпинату містяться мінерали та нітрати. Ці речовини здатні підвищувати енергоефективність клітин завдяки впливу мітохондрій, відповідальних за харчування всіх клітин. 

Під час експерименту дослідники давали молодим людям по 300г. зеленого шпинату кожен день. На початку і перед завершенням дослідження вони проходили тести на велотренажерах, під час яких фіксувалися показники споживання м'язами кисню. З'ясувалося, що ще на перших етапах дослідження, організм піддослідних пристосувався до зниженого рівня кисню - від 3% до 5%. 
Корисні властивості шпинату виявляли і раніше. Наприклад, кілька років тому інші дослідники прийшли до висновку, що шпинат допомагає лікувати сліпоту.
Помилковий заголовок — Cbkf d igbyfns!

10 Лютого, 10:08

Поділитися:

Підготував: SuperStar
Джерело: Navsi100.com

Теги: шпинат, дослідники, здоровя, сліпота

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон