Настільна версія
мова | язык

Google поповнює свій автопарк екологічними тачками

22 Червня, 22:28

Поділитися:

Google продовжує зміцнювати свою репутацію «зеленої» компанії, поповнивши автопарк для співробітників більш ніж тридцятьма новими електромобілями. Крім можливості користуватися корпоративними машинами, працівники Google можуть також безкоштовно "заправлятися" електрикою на спеціальних станціях підзарядки.

Як повідомляє офіційний блог компанії, в 2007 році, коли Google запустив свою ініціативу електрифікації руху RechargeIt, електромобілів на ринку ще просто не було. Тому Google довелося самостійно перетворювати закуплені звичайні Toyota Prius і Ford Escape в електрифіковані, обладнавши їх акумуляторами A123 Hymotion. Так було покладено початок нинішнього автопарку Gfleet.

Тепер же компанія має можливість купувати вже «заточені» авто під електрику. На цей раз її парк поповнили Nissan Leaf і Chevy Volt. У майбутньому це можуть бути й інші бренди, адже все більше автовиробників виводять на ринок свої версії електромобілів.

На даний момент в кампусі компанії Googleplex, що в Маунтін-В'ю (Каліфорнія) до послуг водіїв електромобілів є більше 200 станцій підзарядки, і найближчим часом їх має стати в два рази більше. У планах Google електрифікувати не менше 5% паркувального простору. Враховуючи те, що в компанії працює 23 тис. співробітників, більшість з яких базується в Googleplex, це буде непоганий результат. Співробітники Google тим часом зізнаються, що, надихнувшись прикладом роботодавця, все частіше купують електромобілі для приватного користування.

Google тим часом не тільки закуповує електричні машини, але і переобладнує під біодизель автобуси для розвезення співробітників. А в жовтні минулого року компанія протестувала самохідну (тобто, здатну рухатися без участі водія) машину власної розробки.

Екологічні ініціативи Google в області автотранспорту дозволяють скоротити викиди CO2 на 5,4 тонн на рік, що еквівалентно вихлопам 2 тис. автомобілів.
Помилковий заголовок — Пщщпду gjgjdy.' cdsq fdnjgfhr trjkjusxybvb nfxrfvb

22 Червня, 22:28

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків