Настільна версія
мова | язык

У спеку потрібно одягатися яскраво

30 Червня, 17:23

Поділитися:

Кольротерапія і яскравий одяг допоможуть жителям мегаполісів подолати стрес, який викликає аномально спекотна погода, повідомила в четвер експерт Ліги здоров'я нації, головний науковий співробітник ГНЦ соціальній і судовій психіатрії імені Сербського, керівник відділення Московського НДІ психіатрії Тетяна Кліменко.

У Москві на цьому тижні тривала спека. Стовпчик термометра доходить до відмітки 30 градусів, що на 6-8 градусів вище за кліматичну норму.

Кліменко розповіла, що у спеці посилюється вірогідність розвитку астенії, яка характеризується слабкістю, фізичною і психічною втомою, зниженням енергетичного потенціалу.

«Як профілактика астенії я б порекомендувала частіше дивитися на вулицю, на ту зелень, яка є навколо. Річ у тому, що зелений колір добре стимулює нервові закінчення на очному дні, що необхідно для підтримки нормального тонусу організму. Також для стимуляції нервових закінчень сітківки можна яскравіше одягатися, літо це дозволяє», — повідомила Кліменко.

www.newsme.com.ua пише, що за її словами, варто вибирати світліші тони одягу, щоб не привертати сонячні промені. Дорослим людям для профілактики астенії Кліменко рекомендує приймати препарати ноотропної дії, наприклад, ноотропіл, пірацетам, луцетам, гліцин, які продаються в аптеках без рецепту.

Фахівець відзначила, що до астенії найбільш схильні люди з органічними ураженнями головного мозку (наслідки травм голови і важко протікаючих інфекційних захворювань), а також літні люди і діти.

Варто звернути увагу і на раціон харчування. «Під час спеки посилюється потовиділення, з потім втрачаються солі і мікроелементи, тому в спекотну пору року не варто захоплюватися дієтами без солей. Потрібно більше пити, причому пити саме воду, а не газовані напої і консервовані соки з великим вмістом цукру. Для заповнення сольового балансу і балансу мікроелементів треба більше вживати фруктів і овочів, значно скоротити, а може й взагалі на деякий час відмовитися від важких продуктів (м'ясо, жири)», — радить Кліменко.
Помилковий заголовок — E cgtre gjnhs,yj jlzufnbcz zcrhfdj

30 Червня, 17:23

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон