Настільна версія
мова | язык

Китай представив найдовший морський міст

2 Липня, 14:35

Поділитися:

Китай представив найдовший морський міст в світі - Цзяочжоу Бей, довжина якого - рекордні 42,5 метра.

Рекордний міст, розміщений на більш, ніж 5 тисячах стовпів, з'єднав китайський східне портове місто Циндао і офшорний острів Хуангдао. Ширина автодорожнього моста, який будувався 4 роки і обійшовся в 1,5 мільярда доларів, також вражає і становить 34 метри.

Китайські новинні служби повідомили про те, що в понеділок величезний міст, який вже весь світ визнав справжнім інженерним подвигом, пройшов усі необхідні тестування і перевірки, і сьогодні його запустили для громадського користування разом з підводним тунелем.

Нинішній міст випередив попереднього рекордсмена - міст на озері Понтчартрейн Козуей в американському штаті Луїзіана - майже на 5 кілометрів. Структура всього моста включає в себе два мости, які йдуть пліч-о-пліч близько 43 кілометрів, які наче з'єднуються воєдино.

Для порівняння: міст Цзяочжоу Бей з трьома смугами для автомобілів в 174 рази довший, ніж знаменитий Тауерський міст у Лондоні. Дві окремі групи робітників будували новий китайський міст з різних кінців всієї структури з 2006 року, і інженери дуже хвилювалися з приводу того, щоб ідеально поєднати міст, і при цьому не було навіть мінімальних розбіжностей.

Варто зазначити, що міст Цзяочжоу Бей буде недовго найдовшим морським мостом у світі, справа в тому, що китайці планують завершити до 2016 року будівництво ще довшого моста, який з'єднає південну провінцію Гуандун з Гонконгом і Макао.

Довжина цього моста буде близько 48 кілометрів. При цьому він буде зроблений так, що зможе в разі чого за допомогою новітніх технологій впоратися із землетрусами до 8,0 балів, сильними тайфунами і навіть зіткненням з 300 000 тонними суднами.

При цьому найдовшим мостом у світі залишається ще одне китайське досягнення - міст під назвою Даньянг-Куньшань Гран Бридж, довжиною 164 кілометри.
Помилковий заголовок — Rbnfq ghtlcnfdbd yfqljdibq vjhcmrbq vscn

2 Липня, 14:35

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван