Настільна версія
мова | язык

Купальська чар-пора в Одесі

7 Липня, 10:30

Поділитися:

Здавна наші пращури завершували пору вечорниць у травні, адже далі праця на ланах забирала весь час і сили. А втім, на Купала робили виняток: священнодійство супроводжувалося ворожінням та забавлянками молоді. Давнє язичницьке свято, власне в котре вростає корінням усі відомі традиції, пов’язані із Купалом, зберегло відгомін у християнських святках, злившись воєдино із днем Іоанна Хрестителя. Щоправда, у календарі ця пора ворожінь і веселощів перестрибнула від дня літнього сонцестояння (коли, власне, тисячоліття тому і святкували Купала/Купайла) аж на 7 липня.

Одеська молодіжна громадська організація "ВіКНО" (Вільне культурне національне об'єднання) вирішила не брати канікул, тому традиційна серія просвітницько-культурних вечірок в Одесі під назвою "Українські Вечорниці" продовжуються навіть влітку – поближче до дивовижного свята Купайла.

"Вікняни" спробують спорудити місточок між українською минувшиною і сьогоденням на перших вихідних по святкуванні Купала. Тим паче, що приводів для зустріч одеської молоді одразу два: купальська чар-пора і святкування дворіччя формації патріотичного позитиву "Друже Музико", учасники котрої і відновили в Одесі традицію українських вечорниць.

Як же провести купальські святки у міських умовах? Звісно, з веселим товариством на "Купальських Вечорницях"!

Гайда гуртом співати купальських пісень і святкувати дворіччя формації патріотичного позитиву "ДРУЖЕ МУЗИКО"!

Реконструкція давньої звичаєвості, забавлянки, конкурси, вінкоплетіння, жарти і нестримна музична енергетика від самих іменинників. А на музичний десерт - ціла торба посмішок від кіровоградської музично-іронічної команди "ВЕСЕЛІ БІОРИТМИ".

КУПАЛЬСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ:
9 липня, 20:00 @ арт-кафе «Побєда» (Одеса, вул.Грецька, 25)
ВХІД: 40 грн. У вишиванках, народному вбранні, - 30 грн.

Помилковий заголовок — Regfkmcmrf xfh-gjhf d Jltcs
7 Липня, 10:30

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон