Настільна версія
мова | язык

На "Слов'янському базарі" головні росіяни, а ми в ролі бідних родичів - "Світязь"

8 Липня, 22:37

Поділитися:

Учора розпочався 20-ий фестиваль мистецтв "Слов'янський базар" у білоруському місті Вітебськ. У рамках фестивалю традиційно проводиться конкурс молодих виконавців естрадної пісні та гала-концерти співаків з України, Росії та Білорусі. Свого часу на "Слов'янському базарі" перемагали українські музиканти Таїсія Повалій, Олександр Пономарьов та Руслана.

11 липня на "Слов'янському базарі" відбудеться гала-концерт українських виконавців з програмою "Український сувенір". Її до Вітебська повезе міністр культури Михайло Кулиняк.

"Якщо в минулому році ми показали на Слов'янському базарі у Вітебську різні жанри української естради, то тепер вирішили продемонструвати її різноманітність через представників різних поколінь, - зауважив режисер-постановник концерту "Український сувенір" Анатолій Солов'яненко-молодший. - Акцент зроблений на спадкоємності традицій - від дитячої творчості до виконавської майстерності тих, хто сьогодні уособлює цілу музичну епоху".

Середнє покоління української естради представлять Наталія Бучинська та дует "Світязь", які й раніше виступали на вітебській сцені.

"Сцена "Слов'янського базару" мені подобається – велика, публіка з симпатією відноситься, - наголосив Анатолій Говорадло з дуету "Світязь". – Але попри те, що організатори фестивалю Україна, Росія та Білорусь, складається враження, що головні там росіяни, а ми в ролі бідних родичів. Та наш дует все одно впевнено почувається. У так званому шоу-бізнесі ми вже не перший рік, і неодноразово виступали з супер-пупер артистами з Росії. Проблема в тому, що білоруський глядач не знає українських виконавців, так само як і ми білоруських. Для російської музики в Білорусі відкрите інформаційне поле: їхні пісні звучать на радіо, відеокліпи на екрані".

Нещодавно дует "Світязь" був у журі українського пісенного конкурсу "На хвилях Світязя".

"Мене цікавить політична ситуація в Білорусі, - підкреслив Анатолій Говорадло. - І тому запитав в білоруського професора, який так само був зі мною в журі, про ситуацію в його країні. Він мені все переповів, про що пишуть у нас в пресі, але заспокоїв: "Не хвилюйтеся, якщо ви приїдете у Вітебськ на фестиваль, влада зробить усе, аби ви того не відчули". Лукашенко не ловить мишей. Йому треба ностальжі-тури організовувати, на цьому стільки бабла можна було б зрубати. Якби мій тато та мама поїхали в таку поїздку, то, думаю, на 10 років помолодшали. Готелі такі, ніби 20 років нічого не змінювалось, а в буфеті "мамочка" в чепчику та фартуху продає залізобетонні котлети".

На конкурсі виконавців Україну представить співак та актор Донецького музично-драматичного театру Володимир Квасниця.

"Володимира Квасницю не знаю, але чув хороші відгуки про нього від Юрія Філінкова, - зазначив Говорадло. - Він був головою журі конкурсу, яке відбирало учасників на "Слов'янський Базар".
Помилковий заголовок — Yf @Ckjdэzycmrjve ,fpfhs@ ujkjdys hjcszyb? f vb d hjks ,slyb[ hjlbxsd - @Cdsnzpm@

8 Липня, 22:37

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків