Настільна версія
мова | язык

Мобільні телефони - причина раку мозку

11 Липня, 19:05

Поділитися:

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) попереджає: використання мобільних телефонів пов'язане з виникненням раку мозку. Вченим вдалося визначити захворювання, яке має безпосередній зв'язок з використанням мобільного телефону в повсякденному житті - це гліома, найпоширеніша первинна пухлина головного мозку.

Фахівці ВООЗ закликали громадськість до використання гарнітури або більш активної відправки СМС-повідомлень замість телефонних дзвінків. Безпосередня близькість передавача мобільного телефону до голови різко збільшує ризик захворювання на рак мозку. Вчені відзначили, що кількість захворювань гліомою в останні роки різко зросла. Це збіглося із зростанням продажів мобільних телефонів. У той же час, у більшості лівшів, хворих на цю хворобу, пухлина виявлялася ліворуч, а у правшів - справа. Це побічно підтверджує аргумент, що мобільний телефон - одна з причин виникнення гліоми. 

Хоча доказова база ще обмежена, вчені наполягають - не ризикувати і користуватися дротовою гарнітурою (в бездротової використовуються ті ж передавачі, що і в мобілці лише з меншою потужністю). Проте ВООЗ вже вніс мобільні телефони в список канцерогенів. Зв'язок мобілок з іншими видами раку - не виявлено. Згідно з наведеною статистикою - ризик захворіти гліомою на 40% вище у людей, які користувалися мобільним телефоном не менше 30 хвилин на день з 10 річного віку і раніше (спостереження велися з 2004 року). 

Раніше проводилися десятки дослідів, але однозначного зв'язку до цих пір не встановлено. Однак, відсутність доказів може просто означати, що мобільні телефони тоді не використовувалися широко для відчуття повного ефекту - багато пухлин мозку вимагають багато років для розвитку.
Помилковий заголовок — Vj,skmys ntktajyb - ghbxbyf hfre vjpre

11 Липня, 19:05

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день пам'ятників та історичних місць

Сьогодні іменини святкують:

Марко, Платон, Семен, Федора (Феодора)