Настільна версія
мова | язык

Казахські поліцейські поскаржилися Стінгу на начальство

14 Липня, 23:56

Поділитися:

Двоє казахських поліцейських, які були звільнені з органів у зв'язку зі зникненням документів, поскаржилися британському співакові Стінгу на колишнє начальство, повідомляє Tengrinews.

Колишні поліцейські Галія Мухамбетова і Кунісбек Канимбаєв домагаються поновлення на роботі, стверджуючи, що їх звільнили незаконно. Просити допомоги у Стінга вони вирішили після того, як співак підтримав казахстанських нафтовиків-страйкувальників (на знак підтримки він скасував концерт в Астані, який мав відбутися 4 липня).

Мухамбетова і Канимбаєв працювали оперуповноваженими в департаменті внутрішніх справ Актобе (адміністративному центрі Актюбинської області). Звільнили їх у 2010 році в зв'язку із пропажею документів з грифом цілком таємно (йдеться про матеріали якихось кримінальних справ). Тоді за фактом зникнення була порушена кримінальна справа, пізніше її закрили. Зниклі матеріали, за словами Мухамбетової, згодом знайшли в обласному департаменті Комітету національної безпеки.

Колишні поліцейські заявляють, що до кримінальних справ, у яких фігурували згадані документи, ніякого відношення не мали (ці справи вели інші працівники поліції). Після звільнення Мухамбетова і Канимбаєв подали в суд на ДВД Актобе, проте добитися поновлення на роботі досі не змогли.

"Ми писали багато листів, судимося, проте не можемо поновитися на роботі, незважаючи на невинність. Я впевнена, що Стінг розбереться в нашій проблемі, і тоді на нас зверне увагу казахстанська влада", - говорить Галія Мухамбетова.

Лист британському співакові колишні поліцейські на очах журналістів кинули в поштову скриньку одного з відділень Казпошти.

Нагадаємо, на початку липня всесвітньо відомий музикант Стінг скасував концерт в Казахстані напередодні святкування Дня Астани з політичних мотивів. Стінг прийняв рішення не брати участі в святкуванні Дня Астани, оскільки він поділяє позицію міжнародної організації Amnesty International, яка заявляє про придушення прав працівників нафтогазових компаній, членів профспілок, їх адвокатів і представників НУО, що працюють із ними.
Помилковий заголовок — Rfpf[cmrs gjkswtqcmrs gjcrfh;bkbcz Cnsyue yf yfxfkmcndj

14 Липня, 23:56

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин