Настільна версія
мова | язык

Учені: людина приречена на самотність у Всесвіті

15 Лютого, 17:05

Поділитися:

Людина приречена на самотність у Всесвіті і зустрічі з інопланетним розумом не буде - ні зараз, ні в майбутньому, - вважає провідний астроном Гарвардського університету Говард Сміт.
Він вважає, що шанси на те, що існує хоча б одна планета, схожа на Землю, мізерно малі. Астрономи знайшли вже 500 планет в інших зоряних системах, але більшість з них знаходиться дуже близько до свого сонця, або, навпаки, занадто далеко від нього. І тому там нестерпно жарко або холодно.

Деякі планети обертаються по витягнутій орбіті - це означає, що температура міняється настільки різко, що на них не може бути води, без якої неможливо зародження життя.

Професор Говард Сміт припустив, що навіть якщо інопланетний розум все-таки з'явився на світ, встановити з ним контакт не вдасться.

У Гарварді впевнені: позаземних істот можна шукати в радіусі максимум тисячі трьохсот світлових років, і інакше сигнал просто не дійде до адресата. Щоб земляни отримали відповідь, потрібні ще сторіччя.

Доповідь професора Гарвардського університету суперечить вірі іншого вченого Стівен Хокінга, який у минулому році заявив, що інопланетяни існують, і ми повинні уникати контакту з ними.
Помилковий заголовок — Extys^ k.lbyf ghbhtxtyf yf cfvjnyscnm e Dctcdsns

15 Лютого, 17:05

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон