Настільна версія
мова | язык

Розкрито секретний склад Coca-Cola: кориця, кофеїн і алкоголь

15 Лютого, 18:35

Поділитися:

Американський сайт Thisamericanlife.org стверджує, що редакції вдалося знайти копію оригінального рецепту Coca-Cola, напою, секрет приготування якого ретельно охоронявся протягом 125 років.

Напій вперше був приготований в 1886 році фармацевтом Джоном Пембертоном. Назва та логотип були придумані бухгалтером Френком Робінсоном. Оригінальний рецепт помістили в банківську чарунку в Атланті, в штаті Джорджія, де він перебуває під охороною 24 години на добу.

Згідно з однією з легенд, в кожний період часу точний рецепт "коли" знають лише дві людини. Їм навіть заборонено літати одним літаком з побоювань, що "хранителі таємниці" можуть загинути.

Сайт стверджує, що 8 лютого 1979 року газети Atlanta Journal-Constitution на одній з останніх сторінок опублікувала розкриту книгу з рецептом, що нагадує склад "коли".

Експерти вважають, що запис був зроблений одним з друзів Пембертона, і потім щоденник передавався з покоління в покоління.

Згідно з рецептом, оприлюдненим сайтом, до складу популярного напою входить екстракт коки, лимонна кислота, кофеїн, цукор, вода, сік лайма, ваніль, карамель, алкоголь, апельсинове масло, олія лимонна, олія мускатного горіха, коріандр, неролі, кориця.
Помилковий заголовок — Hjprhbnj ctrhtnybq crkfl Сщсф-Сщдф^ rjhbwz? rjatїy s fkrjujkm

15 Лютого, 18:35

Поділитися:

tsn.ua

Теги: Coca-Cola

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День музеїв

День науки в Україні

Сьогодні іменини святкують:

Адріан, Іван, Ірина