Настільна версія
мова | язык

18-річний співак із 13-річним досвідом

19 Лютого, 14:50

Поділитися:

Один із наймолодших учасників Національного відбору на Євробачення 2011 розповів про свої враження і поділився думками щодо перемоги. Едуард Романюта тримає високу планку якості української музики і впевнений, що у майбутньому буде її лише піднімати. Едуард Романюта – 18-річний співак, український естрадний вундеркінд, який співає на великій сцені з 5-річного віку.

Твої враження про відбір на Євробачення

- Він ще продовжується, тому зараз важко говорити остаточно. Я – артист, тому для мене важлива якість самих виступів, адже ми співаємо наживо. Щодо звуку, то були певні негаразди, але загалом все рухається у правильному руслі.

Чому ти вирішив взяти участь? Віриш, що можна перемогти, бо в тебе класна пісня і ти
талант, не боїшся, що гроші чи чиїсь зв’язки все вирішать?

- Вовків боятись – у ліс не ходити. У мене великий досвід участі у конкурсах і на них я почуваю себе як риба у воді. І пісня, з якою я виступаю – «Берега», на мій погляд, достойна того, щоб бути представленою на Євробаченні.

Що скажеш про скандали стосовно твоїх колег (EL Кравчука і Джамалу) і про накрутку
голосів за них на сайті Першого.

- Я не відслідковую такі перипетії. Набагато цікавіше творити, ніж обговорювати скандали та інтриги.

А як тобі склад журі? Тебе не дивує, що артистів судять «професіонали» в інших сферах? А
необхідна Їхня компетенція у музиці…

- Шоу-бізнес - це сфера, що складається не тільки з вокального мистецтва, а й інших складових. Так, Євробачення - це конкурс пісні в першу чергу, але не варто забувати і про таку його складову як шоу. Сьогодні я перебуваю в статусі конкурсанта, тому з мого боку було б некоректним обговорювати членів журі.

У разі перемоги, ти готовий підкоряти Європу? Чи плануєш тури за кордоном?

- Звичайно, я готовий і до мандрівок, і просто до сольних концертів. Виступати для зарубіжної аудиторії завжди цікаво. Адже у них інший менталітет, і артист кожен раз переживає нові емоції. Я це знаю, тому що позаду вже багато міжнародних конкурсів.

Якщо навіть ти не переможеш, чи залишаються в тебе та інших артистів, які пройшли до
фіналу якісь зобов’язання перед Першим Національним?

- Це питання до мого продюсера або навіть до юриста, тому що я не дуже заглиблювався у пункти договору, який ми підписуємо.

Хто з учасників конкурсу тобі сподобався найбільше? З ким дружиш? Ворогуєш?

- З усіма спокійні приятельські стосунки. Я не люблю сварок, взаємних образ та інший негатив. Кожен повинен займатися своєю справою: артист - співати, композитор - писати музику, режисер - знімати відео і ставити концертні номери

А чи варто взагалі брати участь у Євробаченні, адже це дуже великі витрати, які не
окупляються і наші артисти, які туди їздили залишися з великими боргами… крім того цей
конкурс за кордоном не популярний і його дивляться домогосподарки.

- Ви вважаєте, що домогосподарки володіють поганим музичним смаком? (сміється). Я вважаю цілком виправданим прагнення молодого артиста виступити на такому конкурсі як Євробачення. Це хороший досвід незалежно від результату, який буде за підсумками виступу.

Світ шоу-бізнесу жорстокий і несправедливий, вже були якісь серйозні розчарування?

- Та я особливо і не кручусь в тому "світі шоу-бізнесу". Я не фанат світських тусовок і довгих бесід ні про що. Я багато часу приділяю навчанню, зараз активно працюю у студії. Якісь неприємні моменти деколи трапляються... Нещодавно почув про себе, що покидаю національний відбір Євробачення через участь в російському музичному серіалі. Така пропозиція справді була, але ми поки що не давали своєї згоди і тим більше не знімали через неї своєї кандидатури з конкурсу. Мабуть, комусь вигідно поширювати подібні чутки.

Цей рік для тебе - абсолютний прорив: хітові пісні, голлівудські кліпи, буде важко
втримувати постійно такий високий рівень чи ти не готовий «здавати» позиції?

- Ось саме в такому режимі я планую провести весь 2011 рік і, сподіваюся, всі наступні теж. Це тільки початок. Мені тільки 18 років і ще потрібно багато чого реалізувати з того, що я задумав!
Помилковий заголовок — 18-hsxybq cgsdfr sp 13-hsxybv ljcdsljv

19 Лютого, 14:50

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій