Настільна версія
мова | язык

Вчені визначили найкориснішу і нешкідливу страву

20 Лютого, 00:34

Поділитися:

Багато років поспіль нам говорили, що смажені яйця дуже шкідливі і радили уникати щоденного вживання. Тепер же лікарі стверджують, що яйця корисні. 

Вчені переконані, що кількість холестерину в яйцях значно знизилася за останні роки. Яйця також містять більше вітаміну D, який допомагає захистити кістки і попереджає таке захворювання як остеопороз і рахіт. 

Причина через яку яйця стали більш корисними за останні десятиліття, криється в тому, що курей перестали годувати кістковим борошном, яке було заборонене в дев'яності роки після початку розповсюдження захворювання губчастої енцефалопатії великої рогатої худоби. Замість цього птахам почали давати суміш пшениці, кукурудзи і спеціальний корм з високим вмістом білку, що і зробило яйця більш корисними. 

Дослідження, проведені урядом США, з'ясували, що сучасні яйця містять на 13% менше холестерину і на 64% більше вітаміну D, ніж 10 років тому. Ці дані були також підтверджені іншим дослідженням, проведеним у Великобританії, яке показує, що в середньому яйце містить 100мг холестерину, а це одна третя частина рекомендованої денної дози. 

Два роки тому канадські дослідники також заявили, що яйця допомагають знизити кров'яний тиск. Вони пояснили, що коли яйця перетравлюються, вони виділяють білки, які мають такий же вплив на організм, як і потужні ліки, що знижують артеріальний тиск, відомі як інгібітори АПФ. Крім того, недавнє дослідження, проведене Університетом Сюррей (Surrey University), показало, що вживання одного-двох яєць на сніданок може допомогти скинути вагу, тому що високий вміст білка допомагає нам довше відчувати себе ситими. 

Експеримент, за участю 12 добровольців, які їли по два яйця в день протягом 12 тижнів, показав, що в жодного з них не підвищився рівень холестерину.
Помилковий заголовок — Dxtys dbpyfxbkb yfqrjhbcysie s ytirslkbde cnhfde

20 Лютого, 00:34

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Семен, Степан (Стефан)