Настільна версія
мова | язык

Павло Табаков напередодні Євро-2012 відкрив Європейський стадіон культури у Жешуві

18 Серпня, 19:36

Поділитися:

У польському місті Жешуві запустили проект „Європейський стадіон культури” – культурно-мистецький пролог до Євро-2012. Перед стартом Чемпіонату Європи з футболу 2012 року цей проект має на меті ознайомлювати українців та поляків з різних міст з культурним різноманіттям їхніх країн.

„Європейський стадіон культури” відкрили на жешувській площі Ринок грандіозним концертом "Граймо разом!". Музично-футбольне дійство у прямому ефірі транслювали загальнонаціональні телеканали України і Польщі. Честь закривати пряму телетрансляцію випала голосистому співакові, переможцеві проекту „Шанс” Павлові Табакову. У дуеті з польською співачкою Анною Юркштовіч (дружина відомого польського композитора Кшесіміра Дембського) під супровід оркестрів Львівської та Підкарпатської філармоній він виконав «Думку на два серця» ("Кохання двох сердець") - знамениту пісню, яка стала саундтреком до кінофільму славетного Єжи Гоффмана „Вогнем і мечем”. Павло співав українською, Анна – польською. Така собі пісенна нічия між Україною та Польщею.

Цікаво, що взяти участь у відкритті „Європейського стадіону культури” Павла Табакова запросив сам Кшесімір Дембський. „Я не одразу зрозумів, що розмовляю зі знаменитим польським композитором... - розповідає Табаков. – Мене попередили, що з Польщі телефонуватиме організатор масштабного концерту "Граймо разом!", але імені не назвали. От зателефонував чоловік і каже: „Бачив ваші виступи на YouTube. Мені подобається ваша творчість. Хочу, щоб у Жешуві ви виконали лише одну пісню - «Думка на два серця». Це я її написав”. А я ж знаю, хто написав цей музичний твір для фільму „Вогнем і мечем”! Тому закрався сумнів: „Може, це хтось жартує наді мною...”. Але вже за мить з’ясувалося, що розмовляю з самим Кшесіміром Дембським”.

На фото:
Павло Табаков з польською співачкою Анною Юркштовіч за кілька годин до старту міжнародного проекту „Європейський стадіон культури”. Позаду артистів видно гігантську сцену, сконструйовану у вигляді футбольного стадіону.
Помилковий заголовок — Gfdkj Nf,frjd yfgthtljlys "dhj-2012 dslrhbd "dhjgtqcmrbq cnflsjy rekmnehb e :tieds

18 Серпня, 19:36

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон