Настільна версія
мова | язык

Дослідники: щоб засвоїти інформацію, потрібно помилятися

25 Серпня, 13:31

Поділитися:

Учені з Канади прийшли до висновку, що головний мозок дорослої людини краще запам'ятовує інформацію, якщо він здійснює помилки і йому доводиться проходити через випробування.

Якщо людина здійснює помилки в процесі навчання — це добре. Даний процес ефективніший в порівнянні з пасивним заучуванням. Адже так відбувається осмислення помилок і проведення паралелей.

В ході двох незалежних випробувань учені порівняли те, як справляються із завданням 45 чоловік у віці 25 років і 45 чоловік, середній вік яких складав 70 років. При цьому застосовувалися два методи навчання. Перший передбачав пасивне навчання (наприклад, людей просили запам'ятовувати категорію "квітка" і пов'язане з нею слово "троянда"). Другий не виключав помилки: давалася категорія, але спочатку потрібно було вгадувати слово.

Так, учені довели велику ефективність другого методу. За словами фахівців, мозку учасників експерименту доводилося активніше працювати, встановлювати зв'язок. До речі, тоді учасники краще запам'ятовували контекст, в якому подавалися слова. А коли відповідь вже дана, мозок розслабляється. Особливо це добре працювало для літніх людей, - пише www.newsme.com.ua
Помилковий заголовок — Ljckslybrb^ oj, pfcdjїnb syajhvfws.? gjnhs,yj gjvbkznbcz

25 Серпня, 13:31

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Анатолій, Афанасій, Георгій (Юрій), Олександра