Настільна версія
мова | язык

У Рівному зняли "блокбастер" за сценарієм фронтмену гурту OT VINTA

24 Лютого, 22:50

Поділитися:

Фронтмен OT VINTA Юрій Журавель дебютував у ролі сценариста. Ідея зробити власну виставу виникла в нього під час третього туру фестивалю аматорського кіно DVERY, в якому він був членом журі. Проект був реалізований за лічені дні і вже під час церемонії нагородження переможців конкурсу сценаріїв відбулася прем’єра вистави "Надзвичайні Двері в Ері". До того ж все дійство було відзняте на кіноплівку і цей "блокбастер" буде показаний в фіналі фестивалю. 

"Ідея виникла раптово, під час фестивалю. Там була настільки щільна творча атмосфера, що всидіти просто в кріслі і нічого не зробити, не було ніяких шансів. До того, ж в журі зібралися такі ж самі схиблені як і я, тому я не міг втриматися подуріти разом з ними, - розповідає Юрій. - Я довго мучився з темою вистави, але коли на моє запрошення відгукнулися брати Капранови, я згадав про французьких братів Люм'єр. Одразу ж виникла ідея звести на одній сцені представників різних епох та країн, які зробили знакові для кінематографу відкриття, та дати їм визначити на мапі світу найбільш підходяще місце для символічних дверей у світ видовищ та кіно".

Власне, жвава суперечка героїв закінчилася передбачуваним рішенням: найкраще місце для дверей саме в Рівному, адже проти "залізного" аргументу "Чому б і ні?" не встояв ніхто.

Цікаво, що ролі в виставі зіграли самі члени журі: Юрій Журавель (Есхіл), Володимир Оселедчик (Томас Едісон), Володимир Петрів (Шекспір), брати Капранови (брати Люм’єр), Оксана Яблонська (Ейзенштейн), Станіслав Чернілевський (продюсер Голлівуду) та Юрій Сорока (Довженко).
Помилковий заголовок — E Hsdyjve pyzkb @,kjr,fcnth@ pf cwtyfhs'v ahjynvtye uehne ЩЕ МШТЕФ

24 Лютого, 22:50

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день охорони праці

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Анастасія, Андрій, Василиса, Віктор, Кіндрат, Лук'ян, Мстислав, Трохим, Яків