Настільна версія
мова | язык

Штани заважають кар'єрі

21 Вересня, 17:21

Поділитися:

Порада кар'єристкам: рідше одягайте штани. Епоха залізних леді з мінімум макіяжу на обличчі й у строгих брючних костюмах закінчилася. Колеги й боси сильної статі воліють бачити в компанії професіоналок у спідницях і з мистецьки накладеною косметикою.

Британські вчені з Університету Хартфордшира провели дослідження в ряді англійських установ і компаній. 300 добровольців попросили повідомити перше враження про незнайомих жінок на основі їх фотографій. На знімках дами були або в штанях, або в спідницях. Добровольці оцінювали їх по п'яти критеріях: впевненість у собі, успішність, довіра, достаток і мобільність. За результатами з'ясувалося, що дівчата в спідницях залишають більш приємне враження, ніж представниці прекрасної статі в брючних костюмах.

За свідченням учасників опитування, жінки в жакетах і спідницях, що підкреслюють їхню жіночну сторону, розглядаються на виробництві як «більш впевнених у собі й мають кращі перспективи на отримання більш високої зарплатні, ніж аматорки брючного варіанту», - розповідає www.nastroenie.com.ua

Жіночий брючний костюм, як відзначають дослідники, нерідко асоціюється з амбіційними цілями й прагненням до успіху його власниць. Однак саме жінки в костюмах, що включають спідницю, викликають «більш позитивні» емоції.

За словами професора Карен Пайн, «такий костюм створює свого роду гармонію професіоналізму й привабливості».

Цікаво, що попередні дослідження саме свідчили про протилежне. Вчені стверджували, що якщо жінка прагне стати успішною, і особливо у твердому «чоловічому» світі бізнесу, то їй слід одягатися по чоловічій моді. Нібито відвертий одяг начебто робить представницю прекрасної статі менш компетентною в очах чоловіків.

Помилковий заголовок — Infyb pfdf;f.nm rfhэ'hs

21 Вересня, 17:21

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван