Настільна версія
мова | язык

Другий альбом від O.Torvald "В тобі"

6 Жовтня, 11:19

Поділитися:

Другого альбому від O.Torvald чекали довго – більше 3 років. Після дебютного диску хлоці записали кілька синглів, зняли кілька кліпів, а ось нові пісні шанувальники мали змогу почути лише на концертах. Я познайомився з альбомом “В тобі” ще у лютому 2011 року – саме тоді на одній з київських квартир Женя Галич зіграв мені нові пісні під акустичну гітару. Не зважаючи на такий мінімальний аккомпанемент я зрозумів, що альбом вийде дуже сильним. Особливо мене вразила лірика – це була справжня поезія: виважена, доросла, емоційна, глибока. З одного боку можливо це розчарує тих, хто очікував продовження “Уй”, або “Стій”, але особисто я сподіваюся, що шанувальники будуть дорослішати разом з музикантами і сприймуть ці зміни, як належне.

На обкладинці альбому зображено серце, яке більш схоже на дорогоцінний кулон. Це символізує назву альбому, та взагалі всю його сутність – ці пісні написані від серця й є своєрідним подарунком тим, хто на них так довго чекав. Самі музиканти наголошують, що альбом народжувався дуже важко і кожна композиція для них, як дитина. Що, власне також може бути трактуванням назви диску.

Альбом розпочинається жвавим треком під досить дивною назвою “Фейдери до гори”. Певен, мало хто з вас знає, хто ж воні такі ці фейдери. Виявляється, що це такі кнопки на звукорежисерському пульті, які мають бути підняті на максимум, аби почути весь драйв цього треку. А драйву там вистачає! Перші акорди взагалі нагадали Rage against the machine у їх кращі часи. Та і власне вся пісня досить таки енергійна і на всі сто підходить під відкриття альбому. Текст також не дає сумувати – таке враження, що ця пісня була написана відразу після чергового турне, так би мовити по свіжих слідах.

Пісня “Навпаки” є своєреднім продовженням, і також слухається на одному диханні. Взагалі хочеться відмітити, що весь альбом є дуже цільним, він має один настрій та характер. І це безперечно є великим плюсом – адже диск сприймається, як дійсно мистецький витвір.

Наступний трек має назву “Не відпускай” і за словами музикантів є такою собі візитною карткою гурту O.Torvald. Той факт, що саме на цю композицію нещодавна був відзнятий відеокліп це лише підтверджує. Тут є все: і затишна акустична гітара, і раптовий водоспад мінорного драйву, і майже оперний вокал. Чимось дана композиція нагадує “Не залишай” з попереднього диску, мабуть саме тому вони обидві стоять під номером 3.

Пісня “Качай” відома слухачам вже давно, свого часу кліп на неї наробив багато шуму в навколомузичній тусовці. Пісня про соціальні мережі, які сьогодні замінили нам реальне спілкування. Пісня-протест, пісня-іронія, та й взагалі мабуть єдина весела та легка пісня на альбомі.

Але коли починається наступний трек всі веселощі закінчуються. І це не дивно, адже пісня має назву “Знову сам”. Я б не здивувався, якби почув таку лiрику вiд гурту Бумбокс, але від O.Torvald я такого точно не очікував. Знаючі Женю, як позитивну, оптимістичну людину я дуже здивувався, коли почув в його виконанні цю оду самотності та відчаю. А у відповідь отримав пояснення, що іноді треба написати таку пісню не для себе, а для когось. Для того, кому вона допоможе пережити не найкращi моменти в житті. Мені до речі вже кілька разів допомогла.

А ось однойменна пісня альбому взагалі перевершила всі мої очікування. Красива, мелодійна, щира балада під яку хочется міцно обіймати кохану людину і ніколи не відпускати. Впевнений, що під час її виконання на концертах запалюються всі запальнички, а приспів обов’язково співається хором. Якби Галич заспівав цю пісню англійською не думаю, що я б зміг відрізнити її від балад класичних Guns’n’Roses. А струнні, які звучать в кінці пісні довершують картину і додають їй такої атмосферності, що хочеться кидатися до телефону та обзвонювати всіх своїх колишніх та зізнаватися їм у вічному коханні.

“Радіомережі” – моя улюблена композиція на цьому диску, вона ж мабуть одна з найстаріших пісень гурту сучасного періоду. Її приспів западає у пам’ять і залишається там назавжди. Дозвольте його процитувати: “Тисячі людей, ти самотня теж - чуєш голос мій з радіомереж?” Я думаю, вона ще неодноразово почує твій голос, хлопче.

Під номером 8 звучить енергійний та бойовий хіт “Зловживай”, ефект від якого можна порівняти з кошиком холодної води, який на тебе раптово перекинули. Цей рокешник можна сміливо ставити на сигнал будильника і після перших аккордів сон зніме, як рукою.

А ось наступний трек під назвою “Мій друг” є своєрідною посвятою ex-барабанщику та гитаристу гурту, які покинули O.Torvald як раз напередодні запису альбому. Тішить, що не дивлячись на різні життєві перешкоди хлопці залишилися друзями і текст пісні це повністю підтверджує.

“Нас двоє” також вже давно відома шанувальникам, тому писати про неї не буду. Скажу лише, що автора цієї рецензії ви можете бачити в кліпі на цю пісню в якості барабанщика.

Наступна пісня російськомовна і має стати своєрідним містком, який допоможе O.Torvald вийти на російську аудиторію та розширити географію шанувальників гурту. Хоча, як на мене пісню про сни та сигарети краще було б винести за рамки альбому в якості бонус-треку, аби не порушувати цілісності картини.

Ну і остання, завершуюча альбом композиція під назвою “Не змогли” залишає після себе багато питань, головне з яких – що чекати від O.Torvald в майбутньому? Адже ця електрична симфонія досить таки дивує: гітари та барабани з’являються лише наприкінці, а основна фабула складається з синтезаторних нойзів та холодних, роботизованих звуків, які дуже комфортно слухаються під теплим пледом із чашкою гарячої кави.

Взагалі, альбом “В тобі” ніби дихає осінньою меланхолією, тож дуже правильним є те, що хлопці дещо затримали його випуск та перенесли реліз з травня на вересень. Правильно кажуть: хто чекає – той отримає.

Щасливої осені!

Радіо-презентаціяальбому:

http://soundcloud.com/fdrmedia/o-torvald-v-tobi-part-1

http://soundcloud.com/fdrmedia/o-torvald-v-tobi-part-2

http://soundcloud.com/fdrmedia/o-torvald-v-tobi-part-3

http://soundcloud.com/fdrmedia/o-torvald-v-tobi-part-4

Посилання наскачування альбому:

http://itunes.apple.com/us/artist/o.torvald/id468354614?ign-mpt=uo=4

http://www.amazon.com/V-tobi/dp/B005P5MSQY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dmusic&qid=1317392768&sr=1-1

http://recherche.fnac.com/fmia11859291/O-Torvald

Помилковий заголовок — Lheubq fkm,jv dsl Щ/Ещкмфдв @D nj,s@

6 Жовтня, 11:19

Поділитися:

Журналіст: Діма Карєлін
Джерело: navsi100.com

Теги: OTorvald, альбом

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день свободи слова в ЗМІ

Міжнародний день сонця

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Гаврило, Григорій, Микита, Олександр, Федір