Настільна версія
мова | язык

У їжі - довіртеся інстинкту дитини

18 Жовтня, 14:35

Поділитися:

Добре відомий факт, що «кулінарні звички» формуються з дитинства. Тому особливу увагу батькам слід приділяти тому, як повинна їсти дитина.

Харчове насилля може принести дитині непоправної фізичну і психологічну шкоду. Часті вмовляння батьками дитини під час прийому їжі не тільки негативно впливають на процес травлення, але і можуть викликати надалі харчову алергію. Чи не краще придивлятися, прислухатися до того, в чому відчуває потребу дитячий організм; як, що і скільки йому хочеться з'їсти.

Якщо смак дитини не перекручений і обмін речовин ще не порушений, то варто поцікавитися, що б він хотів з'їсти. Не примушуйте дитину їсти швидко, краще виробляйте в нього звичку ретельно пережовувати їжу. Тоді шлунково-кишковому тракту не доведеться «доробляти» ту роботу, що не зробили зуби і слинні залози. Темп їжі, втім, як і температура їжі - справа особиста.

Не потрібно боятися, якщо дитина відмовляється від їжі зовсім. Не варто панікувати. Значить, не все в порядку з організмом, і Природа підказує йому лікування короткочасним голодом. Проявіть терпіння і витримку. Дуже скоро дитина сама прибіжить і попросить поїсти щось певне.

Не потрібно вдаватися до харчових заохочень, спокусам, не використовуйте солодощі в якості винагороди за хорошу поведінку. Спостерігаючи за тим, що обирає дитина із їжі, запропонованої йому, можна зробити важливі висновки про стан його здоров'я, потребах організму.

А головне - потрібно покластися на інстинкт дитини. Якщо ви ще не встигли його зіпсувати, то нехай він краще сам вибере, що, коли, скільки, в якому поєднанні і послідовності йому потрібно з'їсти і випити.

Нерідко, в результаті регулярного годування м'ясом з хлібом, кашею з молоком і цукром, солодкими пирогами виникає бродіння їжі в травному тракті, викликає в дітей часті запалення мигдалин, проноси, запори, гастрити, невмотивований підйом температури, алергію.

Деякі батьки, перегодовуючи дітей, закладають основи ожиріння, неминуче веде до цілого букету захворювань. Не варто, так само, забувати про те, як важливий процес підготовки організму до прийому їжі.

У поняття «культура прийняття їжі», ймовірно, можна включити термін «психологія їжі», що означає людське оточення, обстановку в їдальні, її висвітлення, музику, що лунає, - розповідає Dytyna.info
Помилковий заголовок — E ї;s - ljdshntcz sycnbyrne lbnbyb

18 Жовтня, 14:35

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій