Настільна версія
мова | язык

ТОП-7 найбільш брудних місць в домі

19 Жовтня, 22:21

Поділитися:

Рейтинг найбрудніших місць у будинку склали американські вчені. До списку увійшло сім предметів домашнього вжитку, які є улюбленим місцем проживання мікробів і бактерій.

Виявилося, що найбрудніші місця - не в туалеті, а на кухні.

За словами мікробіолога з Університету Арізони Чарльза Герба, на кухонній дерев'яній обробній дошці кількість мікробів в 200 разів більше, ніж на сидінні унітазу.

Вчений радить після миття протерти дошку 5% розчином оцту або спиртом. Крім того, не зайвим буде використовувати окремі ножі і обробні дошки для обробки м'яса і овочів.

Друге місце за кількістю мікробів займає трубка домашнього телефону. Саме цей предмет дуже часто опиняється в руках всіх, хто живе в будинку.

Третє місце в рейтингу дісталося губці для миття посуду, яка сама всіх миє. Час від часу варто мити її, а не тільки мити нею.

На четвертій позиції - душова завіска, теж не приваблює особливу увагу під час прибирання, але накопичує безліч мікробів через вологе повітря.

П'яте місце дісталося сміттєвим кошикам на кухні та у ванній, які слід час від часу ретельно чистити.

До списку "брудних" домашніх помічників потрапила посудомийна машина, яка посіла в рейтингу шосте місце. На її дверях мікроби знаходять гарне місце для проживання, також як і на дверях холодильника.

Завершує ТОП-7 найбільш брудних місць у будинку пральна машина. Здавалося б, що очищає вона від бруду, а насправді вчені встановили, що мікроби, які вижили після прання відмінно уживаються в одній з головних помічниць по господарству.

 Тому бажано раз на місяць запустити цикл з гарячою водою і оцтом або лимонною кислотою для створення чистого середовища, - повідомляє www.obozrevatel.com

Помилковий заголовок — NJG-7 yfq,skmi ,helyb[ vscwm d ljvs

19 Жовтня, 22:21

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван