Настільна версія
мова | язык

Жінки, які перебувають у стані стресу, мають більше шансів народити дівчинку

20 Жовтня, 15:53

Поділитися:

Ще одне припущення прозвучало від учених. На їхню думку, у жінок, які в момент зачаття знаходяться в стані хронічного стресу, є велика вірогідність народити дівчинку, ніж хлопчика.

Таку заяву озвучили фахівці з британського Оксфордського університету. Виявляється, для доказу своєї гіпотези вони провели науковий експеримент, в якому взяли участь 338 жінок.


У випробовуваних заміряли показники двох гормонів: кортизол і бета-амілаза.
Кортизол служить датчиком хронічного стресу, викликаного довготривалими життєвими обставинами, такими як грошові труднощі, проблеми у відносинах з чоловіком або партнером.

А наявність бета-амілаза свідчить про високий рівень адреналіну. Цей гормон виділяється при гострому стресі, викликаним переляком, шоком, крайнім ступенем азарту. Крім того, майбутніх матусь попросили вести щоденники, в яких вони ділилися своїми переживаннями або життєвими проблемами.

Жінки, у яких в крові був виявлений підвищений рівень бета-амілаза, народили 58 хлопчиків і 78 дівчаток. При цьому у жінок з високим рівнем кортизону - показника довготривалого стресу - співвідношення було набагато більше.

У підсумку, учені з'ясували, що у породіль, випробувавши справжній стрес, шанси народити дівчинку були на 75% більше.

Саме з таких результатів учені зробили висновок: більше дівчаток народжується лише у тих жінок, які виявлялися в стані тривалого стресу, депресії, - розповідає www.potok.ua
Помилковий заголовок — :syrb? zrs gtht,edf.nm e cnfys cnhtce? vf.nm ,skmit ifycsd yfhjlbnb lsdxbyre

20 Жовтня, 15:53

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван