Настільна версія
мова | язык

Охлобистін просить благословити його на Російський марш

26 Жовтня, 23:27

Поділитися:

Актор і священик Іван Охлобистін звернувся до патріарха Кирила з проханням благословити його на участь у Російському марші. Раніше він не отримав благословення церкви брати участь у президентських виборах.

"Обставини змушують мене звернутися до Вас за порадою і благословенням щодо пропозиції, яка надійшла сьогодні мені від оргкомітету Всеукраїнської акції Російський марш, запланованої на 4 листопада цього року, брати участь в ній", - йдеться у зверненні до патріарха.

Охлобистін зазначає, що в разі благословення "готовий, закликавши більш ніж півмільйона своїх однодумців, приєднатися" до акції.

Охлобистіна запрошують взяти участь в альтернативній ході: серед організаторів акції, яка проводиться вже декілька років поспіль представниками націоналістичних організацій 4 листопада, в День народної єдності, стався розкол.

"Я був дезінформованим, ґрунтувався на повідомленнях преси і своїх передплатників у Твіттері і не знав, що організаторів Російського маршу декілька і що між ними є розбіжності, - сказав Охлобистін Интерфаксу. - Це дуже погано, бо здорові патріотичні сили повинні працювати на об'єднання, а не займатися сварками всередині себе.

Запрошення акторові і священику було озвучено у вівторок на прес-конференції ініціативною групою Російський марш-2011. Спочатку його помічниця заявила, що актор не зможе взяти участь в акції, оскільки на 4 листопада у нього заплановані зйомки.

Як заявив один з учасників прес-конференції, один з лідерів так званої монархічної партії Самодержавна Росія Юрій Горський, Охлобистіна запросили на акцію, щоб "протиставити панові Навальному з його антикавказькими гаслами".

"Я хотів би звернутися до отця Іоанна [Охлобистін], щоб він прийшов на Російський марш і підтримав не деструктивні, а конструктивні речі", - заявив Юрій Горський.

За його словами, виступ Охлобистіна в Лужниках, де той представив свій філософсько-політичний концепт "Доктрина 77", "в хорошому сенсі вирвав з маргінального поля більш цивілізований націонал-патріотизм як такий".

Водночас, Дмитро Дьомушкін, один з лідерів руху Росіяни, а раніше лідер забороненого об'єднання Слов'янський союз, заявив, що люди, які давали прес-конференцію, не мають відношення до організованого ним Російського маршу.

При цьому Дьомушкін назвав спроби організувати альтернативну акцію провокацією.

Стосовно Дьомушкіна недавно було розпочато кримінальну справу за статтею про порушення ненависті або ворожнечі.

Відомий блогер і засновник антикорупційного проекту РосПил Олексій Навальний раніше підтвердив, що візьме участь у Російському марші. Кілька днів тому Навальний виступив на мітингу націоналістів Досить годувати Кавказ!.

Іван Охлобистін раніше вже звертався за благословенням до Російської православної церкви. Це було пов'язано з його наміром брати участь у виборах президента Росії у 2012 році.

В інтерв’ю, яке він дав щодо цього Російській службі Бі-бі-сі, Охлобистін зарахував себе до списку націонал-патріотів.

"Ми, націонал-патріоти, ратуємо за встановлення імперії. Не на шкоду іншим. Ми вважаємо, що наша історична роль, дана нам від Бога, стежити за тим, щоб жодна зі світових націй, досягнувши політичного та економічного благопроцвітання, не захворіла синдромом світового панування", - заявив Охлобистін.

За словами актора і священика, "у нас одних прихильників близько півмільйона. Кожен з них може за місяць залучити, за найскромнішими підрахунками, людей 100-120".

Згодом, не отримавши благословення церкви, Охлобистін відмовився від участі в президентських виборах.
Помилковий заголовок — J[kj,bcnsy ghjcbnm ,kfujckjdbnb qjuj yf Hjcsqcmrbq vfhi

26 Жовтня, 23:27

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій