Настільна версія
мова | язык

У США відкрито перший космопорт

27 Жовтня, 15:13

Поділитися:

Посеред пустелі у США відкрили перший комерційний космопорт - Spaceport America. Мрія британського мільярдера та власника компанії Virgin, Річарда Бренсона, стала реальністю.

Цей проект забезпечуватиме надшвидкісні трансконтинентальні пасажирські перельоти. Головна його мета - переліт між Лондоном і Сіднеєм (17 тисяч кілометрів) всього за чотири години! Для досягнення цієї мети буде використовуватися та ж технологія, що і при суборбітальних польотах. Літак-носій White Knight Two піднімає лайнер Space Ship Two на висоту 15 кілометрів над рівнем землі, потім відпускає його, і той вже сам підіймається до висоти 100-110 кілометрів, де летить зі швидкістю 4000 кілометрів на годину. Враховуючи факт обертання Землі, якраз і набирається 17 тисяч кілометрів за чотири години, навіть більше.

Як очікується, перший пасажирський політ на цих кораблях буде здійснено наприкінці 2012-го року. Але вже зараз зібралася черга із чотирьохсот чоловік, щоб заплатили 200 тисяч американських доларів за право зробити суборбітальний політ в рамках проекту Virgin Galactic.

Більше інформації можна отримати на офіційному сайті космопорту - spaceportamerica.com.

Помилковий заголовок — E CIF dslrhbnj gthibq rjcvjgjhn

27 Жовтня, 15:13

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день охорони праці

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Анастасія, Андрій, Василиса, Віктор, Кіндрат, Лук'ян, Мстислав, Трохим, Яків