Настільна версія
мова | язык

Запах їжі здатен «переконати» мозок в тому, що ви вже поїли

7 Березня, 17:08

Поділитися:

У 1995 році був проведений експеримент, в якому брали участь добровольці із зайвою вагою. Їм пропонувалося щоразу перед тим, як виникло бажання перекусити, вдихнути зі спеціального флакону аромат зеленого яблука, перцевої м'яти або банана. 

З часом всі випробувані скинули по кілька кілограмів. З'ясувалося, що після вдихання аромату з флакона апетит різко зменшувався і люди або зовсім не доторкалися до їжі, або з'їдали набагато менше, ніж зазвичай. 

Не так давно вчені провели нову серію дослідів з повними людьми. Учасники експерименту отримували дієтичні страви, посипані кристаликами ароматизаторів із запахом сиру, малини, м'яти і какао. Результати виявилися вражаючими: за півроку 92 добровольці схудли в середньому на 15 кілограмів кожен! 

Дослідження підтверджують: якщо голодна людина довго вдихає аромати їжі, то у неї пропадає апетит. У результаті вона з'їдає меншу кількість їжі. За кордоном вже з'явилися «дієтичні» кафе, де охочим пропонують «насититися» за допомогою запахів приготовленої їжі. Зрозуміло, за це стягується плата, хоча і не така, як за реальну їжу. 

Відбити апетит здатні не тільки харчові, але й інші аромати, особливо парфумерні. Тому перед застіллям не рекомендується користуватися різкими парфумами, одеколоном або туалетною водою - у присутніх може пропасти апетит. 

Не варто також залишати на кухні флакони з парфумами, а перед готуванням їжі користуватися ароматичними засобами - їх молекули можуть потрапити в їжу.

Помилковий заголовок — Pfgf[ ї;s plfnty «gthtrjyfnb» vjpjr d njve? oj db d;t gjїkb

7 Березня, 17:08

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антонін, Георгій (Юрій), Іван, Никифор, Пафнутій, Христофор