Настільна версія
мова | язык

Різниця у віці впливає на кмітливість братів і сестер

16 Листопада, 22:58

Поділитися:

Вчені з Університету Нотр-Дам (Франція) вважають, що брати чи сестри, чия різниця у віці перевищує два роки, демонструють кращі успіхи у навчанні у порівнянні з тими, у кого вікова різниця менше, передає Компьюлента.

Економіст Кейсі Баклз та аспірант Елізабет Мюнніх вивчили відомості про 12 686 молодих людей, яким в 1979 році було від 14 до 22 років, і братів і сестер. Результати аналізу даних про успіхи в навчанні показали, що чим більше була різниця у віці дітей у сім'ї, тим більше вони набирали балів за підсумками індивідуальних тестів Пібоді.

Проте цей висновок був вірний тільки для старших дітей, а на молодших віковий інтервал не чинив ніякого впливу. Дослідники пов'язують цей факт з тим, що на старших дітей батьки витрачають більше часу, поки на світ не з'являвся наступний малюк.

Робота учених представляє інтерес, оскільки всі попередні дослідження фокусувалися в основному на те, як маленька різниця (менше двох років) віком повнорідних братів і сестер впливає на такі показники, як вага дитини при народженні і дитяча смертність.

Батьки часто запитують лікарів, яка різниця у віці між дітьми вважається ідеальною. Французькі дослідники переконані в тому, що більший проміжок у віці має як мінімум один важливий наслідок у старших дітей, впливаючи на їх успішність, - розповідає www.ura-inform.com

Результати роботи будуть опубліковані у виданні Journal of Human Resources.
Помилковий заголовок — Hspybwz e dsws dgkbdf' yf rvsnkbdscnm ,hfnsd s ctcnth

16 Листопада, 22:58

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон