Настільна версія
мова | язык

У США вже відомі фаворити премії American Music Awards

20 Листопада, 16:50

Поділитися:

У США назвуть кращих співаків року на церемонії American Music Awards.

У США в неділю ввечері пройде церемонія вручення музичних нагород року American Music Awards (AMA), де переможці визначаються голосуванням глядацької аудиторії.

Премія, що вручається у восьми номінаціях, була задумана як єдиний в середині 70-х років конкурент премії Grammy, що присуджується професійним співтовариством. Музичне шоу року відбудеться в Лос-Анджелесі в залі Nokia і транслюватиметься в прямому ефірі телеканалу ABC.

Найпрестижнішою вважається перемога в номінації "артист року". У минулому році цей титул дістався 16-річному канадцеві Джастіну Біберу. Музичні критики, що роблять свої прогнози на цьогорічну церемонію, вважають, що головна нагорода піде, швидше за все, до Аделі, позиції якої з виходом альбому "21" зміцнилися, як ні в кого з представників популярної музики в нинішньому році.

Альбом з'явився в Британії в кінці січня нинішнього року і через місяць добрався до "нового світу", на сьогоднішній день продано близько 5 мільйонів копій, а два хіта "Rolling In the Deep" та "Someone Like You" стали не просто "платиновими", а "мульти-платиновими".

Втім, в аудиторії може бути своя думка. Серед фаворитів American Music Awards також значаться Бібер, Леді Гага, Кеті Перрі, Ліл Уейн, Тейлор Свіфт.

Найбільш "зірковим" в історії премії був король поп-музики Майкл Джексон, який завоював 26 нагород американської аудиторії, включаючи "Артист століття". По 23 нагороди отримали Уїтні Х'юстон і група "Алабама".

На рубежі тисячоліть American Music Awards провела опитування аудиторії про найбільш значущих співаків десятиліття. На думку американців, кумиром 50-х років був Елвіс Преслі, 60-е пройшли під знаком "бітломанії", в 70-і на поп-олімпі царював Стіві Уандер, 80-ті належали Майклу Джексону, а в 90-ті серця любителів музики захопив кантрі-музикант Гарт Брукс.
Помилковий заголовок — E CIF d;t dsljvs afdjhbnb ghtvsї Фьукшсфт Ьгышс Фцфквы

20 Листопада, 16:50

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій