Настільна версія
мова | язык

Мозок чоловіків і жінок сприймає секс по-різному

15 Грудня, 22:08

Поділитися:

Поки ці висновки були зроблені на основі дослідів над мишами. Але вчені не сумніваються, що у мозку людини відбуваються такі ж процеси.

На щорічному з'їзді нейробіологічного товариства у Вашингтоні (США) вчені з Університету Сайтама (Японія) зробили цікаве повідомлення.

За їхніми словами, секс впливає на структуру клітин головного мозку, причому, на жіночий мозок і чоловічий - по-різному.

Щоправда, поки ці висновки були зроблені на основі дослідів над мишами. Але вчені не сумніваються, що у мозку гомо сапієнс відбуваються ідентичні процеси.

Дослідники стверджують, що зони мозку, які відповідають за статеву поведінку у ссавців різних статей, розрізняються за розміром, а отримання сексуального досвіду позначається на будові мозку.

Під час експерименту, проведеного під керівництвом Сіндзі Цукахари, вчені виявили, що у щурів чоловічої статі, які мали статеві зносини, істотно знижується кількість особливих шиповидних структур на синапсах нейронів.

Виступаючи на засіданні нейробіологічного товариства у Вашингтоні, дослідники пояснили отримані дані гормональними змінами, що відбуваються в організмі самця у присутності самки, а також припливом сенсорних імпульсів від пеніса.

Даний механізм, вважають фахівці, забезпечує оволодіння технікою спарювання.

Вплив статевого циклу самок на їхній мозок характеризується періодичним (раз на чотири дні) зростанням вироблення естрадіолу - такі спостереження Пола Міцевича та його колег з Університету Каліфорнії (Лос-Анджелес).

Під час експерименту з'ясувалося, що з рівнем естрадіолу корелює кількість шипів у гіпоталамічному дугоподібному ядрі (профільній області мозку у самок), а також поведінка особи.

Штучне блокування утворення шипів робить піддослідних самок менш сприйнятливими до сексуальних ініціатив.

Міцевичу вдалося знайти і рецептор, за допомогою якого діє естрадіол, що відкриває можливість створення ліків, які впливають на лібідо у людей.
Помилковий заголовок — Vjpjr xjkjdsrsd s ;syjr cghbqvf' ctrc gj-hspyjve

15 Грудня, 22:08

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон