Настільна версія
мова | язык

Вчені вилікують жінок від ПМС

28 Грудня, 00:29

Поділитися:

Шведські вчені виявили, що виникнення передменструального синдрому (ПМС) залежить від типу чутливості жіночого організму до одного із статевих гормонів.

Ця знахідка відкриває шлях до розробки порівняно простого лікування синдрому. У ході дослідження, що дав матеріал для докторської дисертації, Еріка Тімбі з Університету Умео з'ясувала, що розвиток ПМС пов'язаний з аллопрегнанолоном.

Цей гормон належить до гестагенів - жіночих статевих гормонів, що забезпечують нормальний перебіг вагітності та лютеїнової фази менструального циклу. У нормі чутливість до аллопрегнанолону у жінок максимальна відразу після менструації та мінімальна перед нею. У таких умовах ПМС, як правило, не спостерігається. У приблизно восьми відсотків жінок, навпаки, чутливість до гормону підвищена перед менструацією і знижена після неї, що проявляється симптомами ПМС. Експериментальне призначення аллопрегнанолона здоровим учасницям дослідження в дозах, що спостерігаються під час вагітності, викликала у них підвищену стомлюваність, яка проявлялася уповільненням рухів очей і почуттям втоми.

Таким чином, терапія ПМС має бути спрямована на корекцію рівнів цього гормону у відповідних фазах менструального циклу. Таку схему лікування розробити порівняно нескладно, що дозволяє сподіватися на її появу найближчим часом.

Помилковий заголовок — Dxtys dbksre.nm ;syjr dsl GVC

28 Грудня, 00:29

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Денис, Кіндрат, Федір