Настільна версія
мова | язык

На Різдво Гайтана представляє 12 нових нестандартних страв

5 Січня, 17:36

Поділитися:

Відома співачка, композитор, офіційний друг Євро-2012 Гайтана обожнює готувати. З юних років артистка колекціонує кулінарні вирізки з журналів, віртуозно експериментує зі стравами і завжди дивує своїх гостей оригінальними, неймовірно смачними витворами кулінарного мистецтва.

Напередодні великого свята Різдва Христового Гайтана вирішила поділитися найулюбленішими рецептами.


«Частіше за все на Різдво усі господарочки обмежуються стандартним набором страв. Я нічого не маю проти цього, але моя душа завжди прагне до нововведень, експериментів, саме тому сьогодні я запропоную українським господиням зовсім нове, оригінальне, новітнє меню 12-ти страв на Різдво. Впевнена, що кожна жінка візьме собі на замітку хоча б один рецепт, адже ці кулінарні витвори насправді неймовірно смачні», - говорить Гайтана.




1.М’ясна запіканка
800-900 г м'ясного фаршу
3 яйця, зварених круто і очищених
1 сире яйце
1 цибулина (дрібно нарізати)
3 зубчики часнику, дрібно нарізати
1 велика морква, крупно натерти
смужки копченої грудинки
2 ст. л. суміші сушених трав (чебрець, розмарин, базилік)
3-4 ст.л. томатного соусу
кілька крапель соусу "Табаско"


Спосіб приготування
На оливковій олії обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву і часник. Обсмажити.
Перекласти у велику миску, дати охолонути. Додати в миску м'ясний фарш, яєчний білок, суміш сухих трав (розмарин, чебрець, базилік), томатний соус, декілька крапель соусу "Табаско". Всі інгредієнти добре перемішати. Розігріти духовку до 180 ° C. На дно форми (глибиною 7 см) викласти смужки бекону так, щоб кінці смужок звисали. На бекон викласти половину фаршу. Утрамбувати. Зробити в фарші три заглиблення і покласти в них варені яйця. Викласти другу частину фаршу. Накрити запіканку беконом. Страву запікати 30 хвилин. Потім вийняти, злити зайвий жир і запікати ще 30 хвилин, поки бекон не підрум'яниться. Вийняти. Запіканку нарізати порційними шматками. Подавати з салатом зі свіжих овочів.



2.Млинці з фуагра
Молоко - 1 літр
Яйця - 3 шт.
Цукор - за смаком
Сіль - щіпка
Сода - 1 / 3 ч. ложки
Оцет - 1 ст. ложка
Ванілін - за смаком
Борошно - близько 3 склянок
Рафінована олія
Гусяча печінка (фуа-гра)
Прянощі - за смаком


Спосіб приготування
У молоко розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і ретельно перемішуємо. Потім соду гасимо оцтом, додаємо ванілін, борошно і знову все ретельно перемішуємо - тісто повинне вийти без грудочок і по консистенції нагадувати рідку сметану. Вливаємо в тісто 1-2 ч.л. рослинного масла і на розпеченій сковороді випікаємо млинці. Сиру гусячу печінку солимо, перчимо і додаємо до смаку інші прянощі. Обсмажуємо печінку на сухій сковороді. Подаємо фуа-гра разом з млинчиком, красиво виклавши на тарілці.

3.Паелья з морепродуктами та овочами
довгозерний рис - 200 г;
«Морський коктейль» - 1 упаковка;
цибуля ріпчаста - 2 шт.
часник - 3 зубчики;
кабачок - 1-2 шт;
жовтий і червоний болгарський перець - по 1 шт.
зелена стручкова квасоля - 100 г;
консервована кукурудза - 1 банка;
оливкова олія;
овочевий бульйон - 120 мл;
мелена паприка;
Тмин; петрушка; сіль, перець.


Спосіб приготування
Рис промиваємо кілька разів і відварюємо в злегка підсоленій воді. Морепродукти розморожуємо і кладемо на друшляк для стікання води. Після цього обсмажуємо їх на олії 4-5 хвилин в окремій сковороді. Потім кришимо дрібними кубиками або смужками очищені від шкірки цибулини, кабачки, солодкий перчик, часникові зубки. З кукурудзи зливаємо рідину. Розігріваємо в глибокій жаровні масло і страхуємо в ньому цибулю. Додаємо всі інші овочі і обсмажуємо, не перестаючи помішувати. Солимо, перчимо, посипаємо тмином і паприкою. Заливаємо масу бульйоном, додаємо кукурудзу і тушкуємо 10 хвилин на середньому вогні. Варений рис кладемо на сито. З'єднуємо овочі з рисом і «коктейлем», перемішуємо. Викладаємо паелью з морепродуктами на пласку велику тарілку або по порціях, прикрашаємо петрушкою й подаємо до столу.

4.Фруктовий екзотичний салат
Нарізаємо кубиками ананас, манго, виноград; нектарин; банан; полуницю. Заливаємо усе медом та йогуртом. Подавати страву необхідно в половинках ананасу.

5.Кабачкові котлети
Кабачки помити, почистити і натерти на великій тертці. Додати заздалегідь збите яйце і перемішати. А далі так: перемішали, додали сіль і 1 л борошна, потім знову перемішали, і знову додали ложку борошна і. т. д. Суміш повинна вийти в'язкою, як сметана. Далі розігріти сковороду і змастити соняшниковою олією. Смажити треба без кришки на великому вогні.

6.Темпура с креветкою та кисло-солодким соусом
Креветки необхідно вмочити в кляр (рідке тісто) і смажити у глибокій сковороді з киплячим рослинним маслом. Страву подають з кисло-солодким соусом.

7.Омлет з м’ясом краба
Інгредієнти – яйця, молоко, м'ясо краба, цибуля, рослинне масло.

8.Масло з копченим лососем і кропом
Збити масло вершкове разом з нарізаним філе копченого лосося, додати кріп. Подавати з гарячими тостами.

9.Печінковий тортик
печінка куряча чи яловича - 500 г,
яйця - 1 шт,
сметана - 0,5 склянки,
борошно - 0,5 склянки,
сіль, перець,
часник - 3 зубчики,
майонез - 250-300 г,
морква - 5 шт,
цибуля ріпчаста - 3-4 шт,
зелень петрушки або кропу - 2 пучки
Готовий печінковий млинець необхідно замастити часниковим майонезом, покласти обсмажені цибулю і моркву і посипати нарізаною зеленню (можна покласти, порізаний кубиками або соломкою, болгарський перець).


10.Салат
з руколою; сиром моцарелла; помідорами; соусом бальзаміко та оливковою олією.

11.Тортик «Наполеон» з карамельним соусом
Рецептів торту дуже багато. Оберіть підходящий для Вас рецепт і до готового торту додайте карамельний соус);

12.Смажені банани у фритюрі
банани - 8 шт.
борошно пшеничне - 3 / 4 склянки
цукрова пудра - 1 ст. ложка
сіль - 1 / 2 ч. ложки
масло рослинне (фритюр)


Спосіб приготування
Замісити рідке тісто з борошна, склянки води і солі. Банани очистити від шкірки. Запанірувати в тісті, занурюючи їх 2-3 рази, і смажити в розігрітій до 180 ° С духовці до утворення золотистої скоринки. Викласти банани на серветки, обсушити. Подавати гарячими, посипавши цукровою пудрою.

Веселого та смачного Різдва!
Помилковий заголовок — Yf Hspldj Ufqnfyf ghtlcnfdkz' 12 yjdb[ ytcnfylfhnyb[ cnhfd

5 Січня, 17:36

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій