Настільна версія
мова | язык

Американські журналісти склали рейтинг найгірших новорічних подарунків

6 Січня, 00:09

Поділитися:

Журналісти International Business Times склали рейтинг найгірших подарунків на Різдво і Новий рік.

Як пишуть американські журналісти, цього року жителі країн повернули в магазини подарунки, які не припали їм до смаку, на суму в 46,28 мільярда доларів. Американські економісти опитали понад 3000 тисячі жителів США і Європи і склали рейтинг подарунків, які найчастіше повертаються на полиці магазинів.

Перше місце рейтингу займає одяг. Близько 74% осіб, які брали участь в опитуванні International Business Times, повернули в магазини подаровані їм "ганчірки".

Більшість жителів країн Заходу дуже не люблять отримувати в подарунок те, що їм не потрібно. У них не прийнято складати "мотлох" або передаровувати його тим, кому він може знадобитися. Тому громадяни США і Європи з чистою совістю міняють непотрібні подарунки на гроші. 16% опитаних заявили, що повертали подаровані їм іграшки (як настільні, так і комп'ютерні), 13% відмовилися від наборів для кухні та ванни, а 11% - від різних господарських речей (посуд, побутова техніка).

На третьому місці рейтингу "небажаних" подарунків займає косметика. Подаровану косметику повертали 10% жінок.

Незважаючи на те, що кишенькові комп'ютери і мобільні телефони - доволі популярні подарунки, "розумні іграшки" повертаються назад на прилавки в 5% випадків.

Згідно з даними опитування, ювелірні прикраси і годинники краще дарувати лише найближчим людям. 10% опитаних сказали, що їм було дивно отримувати такі дорогі речі від друзів. З іншого боку, цих щасливчиків можна привітати з кругленькою сумою, яку видали їм у магазині в обмін на прикраси.

Американські журналісти радять, що найкраще дарувати речі, зроблені своїми руками: їх нікуди повертати. Крім того, якщо сумніваєтеся, чи сподобається ваш подарунок, краще не соромлячись запитати, що ваші близькі хотіли б отримати на Новий рік.

Як повідомляли Ukranews, за даними європейських економістів, громадяни Британії витратили цього року на різдвяні подарунки понад 4,5 мільярда доларів.
Помилковий заголовок — Fvthbrfycmrs ;ehyfkscnb crkfkb htqnbyu yfqushib[ yjdjhsxyb[ gjlfheyrsd

6 Січня, 00:09

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Анатолій, Афанасій, Георгій (Юрій), Олександра